Tárlatvezető katalógus bemutatója a Thúry-múzeumban

2022.05.18. 17:00

„Hazavihető” a kiállítás Nagykanizsán

A Thúry György Múzeum Varázsos rendhagyás – jeles napok Dél-Zalában című időszaki kiállításához kapcsolódó kiállításvezető katalógust mutatták be tegnap a közgyűjteményben.

Horváth-Balogh Attila

Dr. Száraz Csilla és Gyanó Szilvia a bemutatón, a kiállításvezető egy-egy példányával

Fotó: Szakony Attila

Az esemény után tárlatvezetés és múzeumpedagógiai foglalkozás kezdődött – a múzeumi világnap alkalmából. 
– A világnap felhívja a figyelmet a kulturális örökséget őrző múzeumokra – mondta dr. Száraz Csilla igazgató. – Ennek kapcsán mutatjuk be az október közepéig látható kiállításunkhoz készült katalógust, amit Gyanó Szilvia néprajzkutató-főmuzeológus írt. A dél-zalai népszokásokat összefoglaló, a kiállítási tárgyakról készült képekkel és más fotókkal gazdagon illusztrált 60 oldalas kiadvány elkészítését (s a kiállítás létrejöttét) a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. A rendezvényre meghívtuk a Hölgyklub tagjait is. 

Dr. Száraz Csilla hozzátette: a könyvet valamennyi nagykanizsai oktatási intézménybe eljuttatják, majd úgy fogalmazott: a kötet legnagyobb értéke, hogy a kiállítástól függetlenül is izgalmas és bármikor olvasható. 
A bemutató után a szakember tárlatvezetést tartott, Szmodics-Tugya Beáta történész-muzeológus pedig az őskőkorba repítette vissza a múzeumpedagógiai foglalkozásán a közben megérkező diá­kokat.  
Galéria:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában