Műsorral ünnepeltek a gyerekek

2022.05.28. 07:00

Harmincéves a Bazitai óvoda

A szülőknek, hozzátartozóknak, a jelenlegi és az egykori dolgozóknak kedveskedtek rövid műsorral pénteken délután az idén harminc esztendős Bazitai óvodába járó gyerekek. Az ünnepségen részt vett Balaicz Zoltán polgármester, aki az önkormányzat kitüntető oklevelét nyújtotta át a jubileum alkalmából.

Mozsár Eszter

A gyerekek az óvoda udvarán mutatták meg, hogy milyen dalokat, verseket tanultak idén

Először Kása Istvánné intézményvezető köszöntötte mindazokat, akik 1992-ben részt vettek a városrészi óvoda létrehozásában, illetve itt kezdték a munkát. Emlékeztetett, hogy annak idején Rózsás Imre településrészi önkormányzati képviselő kezdeményezte a Landorhegyi Óvodához tartozó telephely óvoda alapítását. Felidézte, az 1890-es években épült ingatlannak több funkciója volt az elmúlt több mint száz évben. Volt iskola, közösségi ház, három évtizede pedig óvodaként működik. Az intézményvezető végül hozzátette: a harminc év mögött rengeteg munka, siker és szeretet van. Szeretnék, ha az óvoda továbbra is olyan hely maradhatna, ahol jó dolgozni és ahol a legjobb természetesen gyereknek lenni.

Balaicz Zoltán polgármester kitért arra, hogy a helyi identitás és a közösségépítés szempontjából mennyire fontos egy saját intézmény fenntartása. Mindemellett a jól működő, kellemes környezetben található harmincéves óvodában dolgozók érdeme, hogy a helybéli családokon kívül Zalaegerszeg más részeiből is érkeznek beíratkozók. 

Szilasi Gábor településrészi önkormányzati képviselő ugyancsak kiemelte az intézményt körülvevő gazdag természeti adottságot. Az ünnepségen bejelentette, az óvoda felújítási munkálatait várhatóan jövőre elkezdik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában