Ifjú tehetségek

2022.05.31. 07:00

Bemutatta művészeti tevékenységét a csesztregi iskola

Pénteken a művelődési házban mutatták be a Kerkai Jenő Általános Iskola művészeti tevékenységét, az ott működő művészeti iskolák tehetséges tanulói léptek fel.

Korosa Titanilla

A színjátszók is színpadra léptek Fotó: Korosa Titanilla

Csiszárné Németh Szilvia, a Kerkai Jenő Általános Iskola intézményvezetője elmondta, a rendezvényt hagyomány- ­teremtő szándékkal szervezték. 

– Fontos, hogy a nevelő-oktató munka mellett az egyéb tehetségkibontakoztató tevékenységek is teret és helyet kapjanak iskolánkban – jelezte. – Több művészeti ágban vettek részt diákjaink járási és megyei versenyeken. A nép­dal- éneklési és a szavalóversenyen megyei szinten is kiemelkedően szerepeltünk, és dobogón végeztünk a járási mesemondó versenyen. A táncművészetnek is nagy szerepe van: a 3–4. osztályosok a heti egy kötelező táncórán a néptánc mellett a modern tánc alapjaival ismerkednek. Iskolánk több mint 10 éve a Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola telephelye, 60 tanulónk vesz részt az alapfokú művészetoktatásban képző- és iparművészeti, illetve szín- és bábművészeti ágon. Számos rajzverseny és -pályázat kiemelkedő helyezéseit hozták el diákjaink az elmúlt években, a képzőművészek munkáiból kiállítás nyílt a rendezvény alkalmából. Színjátszóink ezüst minősítést kaptak a járványhelyzet előtt utoljára megrendezett országos gyermekszínjátszó találkozón. Az idei tanévben pedig iskolánk a Lenti Ádám Jenő Alapfokú Művészeti Iskola telephelye lett, 22 tanuló kezdte meg a zeneiskolai tanulmányait különféle hangszereken. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában