Összefogás

2022.05.27. 09:00

Az állagmegóvási munkák után közös ebédet rendezett a tormaföldei Szent János-hegyért Egyesület

A múlt hétvégén állagmegóvást végeztek a névadó hegyháton a Szent János-hegyért Egyesület tagjai.

Korosa Titanilla

Csoportkép a jól végzett munka után

Forrás: Szent János-hegyért Egyesület

Keléné Juhász Ilona elnök elmondta: húsz rendes és pártoló tagjuk vett részt a társadalmi munkában. Rendbe tették a központi helyen álló fa borházat: javították a tetejét, kívül-belül lefestették, ahogy a körülötte található padokat is. Orvosolták az út menti Szent János-szobron keletkezett repedéseket, illetve virágosítottak itt és a korábban felújított főfás prés környezetében. Utóbbi helyszínen lefestették a prés feletti tetőszerkezet tartóoszlopait. Emellett kicserélték és lebetonozták a hegyi kapu tartóoszlopait. A temető mellett a Lakosi-hegyre vezető út mentét pedig megtisztították. A munka közös ebéddel és beszélgetéssel zárult. 

Az egyesület vezetője hozzátette, hogy a következő programjuk egy júniusra tervezett szlovéniai kirándulás lesz. Ennek során ellátogatnak Jeruzalembe, az ottani borvidékre, majd Ptujba, Dobronakra és a nap a Lendva-hegyen ér majd véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában