Staféta

2022.05.06. 07:00

A női labdarúgásban új korszak kezdődik Nagykanizsán

Folytatjuk a sportolók visszaemlékezéseit felelevenítő népszerű sorozatunkat. Múlt pénteken Bazsó László a stafétát Benedek Józsefnek, a Ziccer Női Labdarúgó SE elnökének adta át. Arra kérve, hogy elevenítse fel a számára legemlékezetesebb nagykanizsai sportpillanatot.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Benedek József is nagyon jól emlékszik Bazsó Lászlóra, hiszen 1971-ben azon a bizonyos Bányász és magyar öregfiúk válogatott mérkőzésen ő is szerepelt. Bár csak a pálya szélén, labdaszedőként.

- Serdülő játékosként épp ott ültem a hazai kapufa tövében, mellettem Bazsó Laci bácsi hálóőrként védett - mesélte. - Egy beadást követően a magyar öregfiúk válogatottjából valaki a öt méterről a kapu felé fejelte a labdát. Szerencsére a kapusnak nem kellett közbelépnie, viszont hatalmas bravúrral hárítottam és megfogtam a labdát. A közönség megtapsolt, legalábbis szerettem volna azt érezni abban a pillanatban, hogy nekem szól a tízezer szurkoló éljenzése.

Benedek 1975-ig a Bányász igazolt játékosa volt, több utánpótlás csapatban szerepelt mezőnyjátékosként. Ezt követően a MÁV-NTE Zala megyei bajnokság I. osztályában rúgta a bőrt. Aztán következett a katonaság, családalapítás, 1981-ben született két fia, akik ikrek.

- A városi kispályás labdarúgó bajnokságban 18 éven keresztül játszottam különféle gárdákban - folytatta. - Aztán 2004-ben a női labdarúgásban kezdtem el dolgozni, előbb az Avantgarde csapat edzőjeként a megyei bajnokságban. Majd az NTE 1866 klubbal az NB II-es női labdarúgó bajnokságban szerepeltünk, de 2013-ban megalapítottam a Ziccer NLSE-t, így maradt egy biztos pont az életünkben. Az idén az utánpótlás bajnokságban szerepelnek a lányok, s nagyon jó társaság gyűlt össze. Talán ezért figyelt fel ránk az FC Nagykanizsa, ahol július 1-jétől kezdjük meg a közös munkát. A legnagyobb jövőbeli élményem ez lesz, ugyanis most végre egyesítettük erőinket, így visszatérhetünk az NB II-be és persze az utánpótlás munka is új kereteket kap.

Benedek József a stafétát Kónya Antalnak, a nagykanizsai kispályás labdarúgó bajnokság egyik legismertebb csapatát, a Tip-Topot irányító vezetőnek adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában