Okos eszközökkel, okosan

2022.04.23. 12:00

Szakmai napot tartott a Nagykanizsa Központi Óvoda

Okos eszközökkel okosan címmel szakmai napot és konferenciát rendezett tegnap a Medgyaszay Házban a Nagykanizsa Központi Óvoda.

Horváth-Balogh Attila

Dr. Némethné Kovács Edit kifejtette, hogy munkatársai kiválóan éltek az okos eszközök kínálta lehetőségekkel a pandémia időszakában

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Az eseményt a Kulcs – Kompetenciák, Utak, Lehetőségek Nemzetközi Csapatmunkában című nyertes projekt nyitórendezvényeként szervezték meg. 
A megjelenteket dr. Németh­- né Kovács Edit, a Nagykanizsai Központi Óvoda vezetője, Balogh László polgármester és Gábris Jácint, a Nagykanizsa és Térsége Óvodafenntartó Társulás elnöke köszöntötte. Majd előadásokra került sor, egyebek közt a társadalmi innovációk szerepéről, a robotika óvodai nevelésben betöltött szerepéről, a fenntarthatóságról, s bemutatkozhattak a partnerintézmények is. 

– A pandémia miatt bevezetett korlátozások komoly nehézségeket okoztak az iskolai oktatásban és az óvodai nevelésben is – bocsátotta előre dr. Némethné Kovács Edit. – Ám azt szokták mondani, ha egy ajtó bezárul, kinyílik egy másik; most is ez történt, ugyanis hangsúlyosabbá vált a digitális világ, előtérbe került az úgynevezett okos eszközök használata, ami az óvodák esetében járatlan út volt. Tapasztalataink szerint a hagyományos oktatás és a digitalizáció harmóniája megteremthető, erről is szólt a mai nap – mondta az EMMI-től tavaly a 2021. év Társadalmi Innovációja díját is kiérdemlő Nagykanizsai Központi Óvoda vezetője. 

Geröly Krisztina projektkoordinátortól pedig megtudtuk: a projekt három intézmény, a központi óvoda (és miklósfai, kiskanizsai és Kossuth téri tag­óvodái), az erdélyi, szentegyházai Mártonffi Általános Iskola, valamint a vajdasági, magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény együttműködésére épül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában