Komplex felújítást végeztek

2022.04.01. 14:18

Megújult a Lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Mintegy 1,9 milliárd forintból komplex felújítást végeztek a Lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskolában, ahol közel 340 diákot tanítanak. A fejlesztésről pénteken számoltak sajtóbejáráson Horváth László Lenti polgármestere, Kajári Attila, a a fenntartó Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója és Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos.

Korosa Titanilla

Horváth László, Vigh László és Kajári Attila

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Kajári Attila elmondta, hogy a megújult Vörösmarty-iskola a régióban egyedülálló. A külső és belső felújítás részeként elvégezték az energetikai korszerűsítést, hőszigetelését, megoldották az akadálymentesítést, beépítettek egy liftet, míg a mindennapos testnevelés helyszínét biztosító tornateremben speciális sportpadlót fektettek le, illetve teljes akusztikus fal- és mennyezetburkolatot kapott. Emellett több tízmillió forint értékben eszközbeszerzés is történt: székek, padok, digitális eszközök, és más a szaktantermekben használt felszerelések teszik teljesebbé az oktatást. 

 

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos a bejáráson gratulált a városnak, a fenntartónak és a kivitelezőnek a fejlesztéshez. Hozzátette, hogy szeretnék folytatni a megkezdett munkát, hiszen egy európai uniós ciklus elején vagyunk, újabb jelentős források érkeznek Magyarországba és Zala megyébe is, amiket szeretnének tisztességesen felhasználni. Továbbá teljesíteni a Magyar falu program kapcsán tett ígéretet is, miszerint minden településen megújulnak a közintézmények, utak, járdák.

 

Horváth László örömét fejezte ki az iskola felújítása kapcsán, mely nem csak a helyieket, hanem a bejáró környékbelieket is szolgálja. Megköszönte a pedagógusoknak, szülőknek, hogy sikerült az iskolai életet a munkálatok alatt zavartalanul megszervezni. Arról is beszámolt, hogy mintegy 170 millió forint önkormányzati fejlesztés során a főzőkonyha és az étterem belső terei is megújultak, illetve új, modern konyhatechnológiát építettek be, így már 7-800 főre tudnak főzni.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában