Zalaegerszeg és Nagykanizsa között

2022.04.02. 11:00

Keresik az optimális nyomvonalat a 74-es főút gyorsforgalmi úttá alakításához

Elkezdődtek a 74-es főút Zalaegerszeg és Nagykanizsa közötti (a későbbiekben az M9-es részeként funkcionáló) mintegy 50 kilométeres szakaszának 2×2 sávos gyorsforgalmi úttá alakításához szükséges előkészítési munkák. Ennek keretében elkészül a további tervezési feladatokat megalapozó döntés-előkészítő tanulmányterv és az azon alapuló környezeti hatástanulmány, s megszerzik a környezetvédelmi engedélyt.

Pásztor András

Forrás: Illusztráció / Szakony Attila / Zalai Hírlap

A közelmúltban az érintett települések polgármestereit is tájékoztatták Nagykanizsán, és a tervezést végző konzorcium képviselői két lehetséges nyomvonalat vázoltak fel. 

 

– A kettőben közös, hogy elkerüli a kistelepüléseket, ami több mint megnyugtató – mondta Csák Szilvia, Bocska polgármestere. – A 74-es számú főút átvezet a településen, és óriási a forgalma. Az itt élőknek roppant fontos, hogy legalább a teherforgalom kiszoruljon a településről. 

 

Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője – akinek kezdeményezésére tavaly született kormánydöntés a fejlesztésről – hozzátette: a két zalai nagyváros összekötése nemcsak gyorsabb és biztonságosabb közlekedést eredményez, de gazdasági érdekeket is szolgál, hiszen Zalaegerszegen és Nagykanizsán olyan nagyvállalatok telepedtek és telepednek le, melyek igénylik a gyorsforgalmi útszakaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában