Két év kihagyás után

2022.04.15. 18:08

Húsvéti vásárt tartottak Egerváron

Két év kihagyás után rendezték meg a településen a hagyományos húsvéti kézműves és termelői vásárt a közösségi házban. A nagycsütörtöki program a Magyar Falu programban nyert támogatásból valósult meg, ahol az érdeklődők a nézelődés és a vásárlás mellett nyuszit is simogathattak.

Jóna István

Viszket Józsefné a dekopázs technikával készült húsvéti tojás formát mutat Rigó Jázminnak és Johannának

Forrás: Jóna István / Zalai Hírlap

– Helyi és környékbeli termelők és kézműveseket hívtunk a vásárra. A kínálatban ajándéktárgyak, mézeskalács, vitaminbombák, tojás, gyurmaékszerek, textiltermékek, levendulás termékek szerepeltek. Emellett az udvaron a szokásos virágvásárt is megtartották – tájékoztatott Bertókné Kovács Veronika közművelődési szakember.

Béresné Dormán Ibolya mézeskalács díszítést mutat Rummel Lucának és Hanna
Forrás: Jóna István / Zalai Hírlap

A gyerekekre is gondoltak a szervezők és a helyi Alkotó Kezek csoport segítségével hungarocell tojásból nyuszit készíthettek. Béresné Dormán Ibolyánál húsvéti mézeskalácsokat lehetett díszíteni cukormázzal. A focipályán csokitojás-keresést rendeztek, majd Selek Réka népdalokat énekelt. A helyi gyerekekből álló moderntánc csoport műsorát a Kakaó zenekar koncertje, majd tombolasorsolás követte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában