Sajtótájékoztatón mutatta be programját

2022.04.20. 11:00

Horváth Ferenc kiemelt figyelmet kíván fordítani a magyar nemzeti közösség jogainak érvényesítésére

Horváth Ferenc, a jelenlegi magyar nemzetiségi parlamenti képviselő is megméreti magát április 24-én a szlovén parlamenti választásokon.

Korosa Titanilla

Horváth Ferenc

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Horváth Ferenc 2018 óta képviseli a magyar nemzetiségű kisebbség érdekeit a szlovén országgyűlésben, emellett a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség tanácsának elnöke. 

– Az elmúlt 4 évben számos olyan projekt megvalósításában dolgoztunk együtt, melyek hozzájárultak közösségünk és Muravidék fejlődéséhez – közölte a képviselő-jelölt nemrég sajtótájékoztatón. – A jelenkor új kihívások elé állít bennünket, amelyeknek csak akkor tudunk megfelelni, ha ismerjük és képesek vagyunk egyesíteni erőnket és tudásunkat. A közös cél éléréséhez felajánlom minden tudásomat és azt a gazdag tapasztalatot, melyet sokéves helyi, nemzeti és nemzetközi szintű munkám során szereztem. Nemzetiségi országgyűlési képviselőként a következő négy évben is törekedni és tenni fogok azért, hogy közös munkával megvalósítsuk mindazokat a jó ötleteket, amelyek közösségünkben mindenki számára egy jobb életet biztosítanak. 

Arról is beszélt, hogy a 2022–2026 közötti időszakban kiemelt figyelmet kíván fordítani a magyar nemzeti közösség jogainak érvényesítésére, új munkahelyek létrehozására a gazdaságban, a mezőgazdaságban és a turizmusban. Továbbá méltó életfeltételek biztosítására az idősek számára, a fiataloknak pedig az önálló életvitel feltételeinek a megteremtésére. Programjában szerepel a közúti, kommunális és sportinfrastruktúra fejlesztése, a környezetvédelem és az egészséges életkörülmények feltételeinek javítása, illetve az egészségügyi szolgáltatásokhoz való gyors hozzáférés biztosítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában