Az áthaladást jelzőőr biztosítja

2022.04.05. 11:05

Fennakadásokra kell számítani a nagykanizsai Petőfi utcai körforgalomnál

Forgalomkorlátozásra, időszakos torlódásokra és átmeneti fennakadásokra kell számítani a napokban a 7-es számú főút - 7511 jelű összekötő út - Petőfi Sándor utca körforgalmi csomópont építésénél.

Benedek Bálint

Forrás: Illusztráció: pixabay.com

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala Megyei Igazgatósága Megyei Fejlesztési és Felújítási Osztály tájékoztatójából kiderült: kedden és szerdán a csatlakozó kerékpárút és járda szakaszainak aszfaltozása történik jelzőőrös időszakos forgalomirányítás mellett. Ezt követően április 7-én (csütörtök) 8 és 17 óra között a csomópont környezetében a 7-es főút marását, illetve aszfaltozását végzik a szakemberek tervezett félpályás lezárással és jelzőőrös forgalomirányítással. Eszerint a főút déli pályatestét lezárják a csomópont mindkét oldalán (Letenye és Budapest felől egy ütemben), a lezárással nem érintett egyetlen sávban természetesen a forgalom átvezetése biztosított.

 

A reggeli csúcsforgalmat követően, 8 órai munkakezdéssel a csomópont mind a négy ágában jelzőőrös forgalomirányítás lesz. A körforgalomban való áthaladást mind a négy irányban jelzőőr biztosítja majd, azonban nagyobb fennakadásokra, torlódásokra is számítani kell. Az ideiglenes forgalomszabályozás során a megkülönböztető jelzéseket használó gépjárművek áthaladását a vállalkozó biztosítja. Az igazgatóság munkatársai a munkaterület megközelítése során a közlekedőktől fokozott figyelmet várnak el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában