Hagyományteremtő szándékkal

2022.04.25. 20:00

Emléktáblákat avattak és fákat ültettek a 2020-ban és 2021-ben született lenti gyermekeknek

A lakosság részéről felmerült igényt teljesítve tartották meg a szombaton az Újszülöttek Tavaszi Ünnepe elnevezésű rendezvényt Lentiben.

Korosa Titanilla

Emléktáblákat avattak és fákat ültettek a 2020-ban és 2021-ben született lenti gyermekeknek a Helyi Értékek Házánál az elmúlt hétvégén. A hagyományteremtő szándékkal első alkalommal megtartott programon az emléktáblákat Horváth László polgármester és a szülők közösen leplezték le, néhányan a jelképes faültetésnél is segédkeztek.

Fotó: Korosa Titanilla

A helyi identitás és kohézió erősítése Lentiben című program keretében került sor az eseményre, melyről Kovácsné Kocsi Zsuzsanna szakmai vezető tájékoztatott a helyszínen.

-Felmerült ötletként, hogy a város legifjabb lakóiról is meg kellene emlékezni, régi szokás szerint ültessünk megérkezésük tiszteletére fát - tudtuk meg a részleteket. - Ez alkalommal a 2020-ban és 2021-ben született gyermekeknek ültettünk egy-egy fát, valamint elhelyeztünk két táblát, melyeken szerepel a gyermekek neve és születésük ideje. Az előző évben terveztük már a programot, de a koronavírus-járvány megakadályozta, hogy megrendezzük, ezért most együtt tartjuk a két évfolyam számára az ünnepséget. Azért tettük április végére, Szent György nap környékére az eseményt, mert ez a tavaszi megújulás időszaka és Lenti olyan város, ahol erős a természethez való kötődés. 

A szakmai vezető azt is elmondta, hogy 2020-ban 67, 2021-ben pedig 57 gyermek született Lentiben, közülük 27-27 kisgyermek, illetve szüleik csatlakoztak a kezdeményezéshez. 

A Helyi Értékek Háza udvarát vidám gyermekzsivaj töltötte be szombaton, a nagyobbak kis műsorral készültek, illetve Horváth László polgármester is köszöntötte az egybegyűlteket, akik a fák elültetése és az emléktáblák közös leleplezése után megkereshették azokon gyermekük nevét, illetve a polgármestertől emlékplakettet vehettek át. Ezután családi piknik és babamóka várta az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában