Kezdődik a szezon

2022.04.04. 21:00

Elindult a viharjelzés a Balatonnál

A jelzőrendszert a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság működteti, a jelzés kiadásáért pedig az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Siófoki Viharjelző Obszervatóriuma felel, közölte a katasztrófavédelem.

A viharjelzés nagyobb tavainkon, így a Balatonon, a Velencei-, a Tisza- és a Fertő tavon működik. A Balatonon az elmúlt évek fejlesztései nyomán megvalósult tóközepi jelzők az idei évtől még hatékonyabban és üzembiztosabban működhetnek, hiszen most már speciális stégek, úgynevezett platformok biztosítják ezek elhelyezését, közölték. A lakosság nemcsak a tóparton, hanem elektronikus módon is tájékozódhat a viharjelzés aktuális állapotáról. Mind a négy vízterület esetében figyelemmel kísérhető a BM OKF (www.katasztrofavedelem. hu), az OMSZ (www.met.hu), valamint az RSOE (www.rsoe.hu) honlapján. Ezeken kívül érdemes használni az iOS és az Android platformra is letölthető ingyenes „Tavihar” alkalmazást is, írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában