Egyre fontosabb lesz a megelőzés

2022.04.11. 07:00

Az Egészségügyi Világnaphoz idén a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház is csatlakozott

Április 7-ét több mint hét évtizede jelölte ki a WHO egészségügyi világnapnak, amelynek programjaihoz idén a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház is csatlakozott.

Péter B. Árpád

Az érdeklődők a nordic walkingot is kipróbálhatták.

Fotó: Péter B. Árpád

Ezzel a mozgás és az egészséges táplálkozás fontosságára akarták felhívni a figyelmet, és mint Czene Alexandra kommunikációs és marketingvezető elmondta: főként a megelőzésre koncentráltak, hiszen sokan ülnek gép előtt, s ezért érezték fontosnak, hogy akár már a 30-as korosztálynak is megmutassák: mit tehetnek a későbbi problémák elkerüléséért. A Tófürdő nemcsak a fürdőzésre és a tradicionális kúrára koncentrált a program során, tette hozzá a szakember, éppen ezért szerveztek például vízi tornát és jógafoglalkozást, a kórház mozgásanalizáló laborjának szakemberei pedig testösszetételt mértek, amelynek ismeretében tanácsot adtak az érdeklődőknek, miben kell változtatniuk egészségük érdekében. 

 

 

Czene Alexandra elmondta azt is, egyre inkább fiatalodik a vendégkörük, „mivel mind többen belátják, hogy a nyak-, váll- vagy hátfájás ellen valamit tenni kell, mielőtt roszszabbra fordul a helyzet”. A következő nagyobb program a Föld napjához kapcsolódik a Tófürdőn. Akkor főként a diákokat, helyi fiatalokat szeretnék megszólítani a környezetvédelem jegyében, arra hívva fel a figyelmüket, hogyan óvhatják meg bolygónkat és az itt található vízkincset. Az április 22-i projektet pedig a Giro d’Italia követi, amelynek hévízi szakaszát szeretnék még emlékezetesebbé tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában