Törzshely

2022.04.14. 07:00

A lenti Salamon Söröző lett a városi kedvenc

Február 28-tól 25 napon keresztül zajlott a szavazás a zaol.hu/torzshely oldalunkon, ahol az önök által jelölt kedvenc megyei vendéglátóhelyek mérték össze népszerűségüket.

Korosa Titanilla

A Salamon Söröző csapata, hátul középen Németh Zoltánné tulajdonos

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Törzshely játékunkban három kategóriában (megyeszékhely, város, község) összesen több mint tizenkétezer szavazat érkezett, azonban a legkedveltebb helyek legyőzhetetlennek bizonyultak. Város kategóriában a lenti Salamon Söröző kapta a legtöbb szavazatot. A vendéglátóhelyet egy törzsvendég nevezte be a szavazásra. A hely bemutatására a tulajdonost, Németh Zoltánnét kértük meg. 

– 1991-ben, több mint 30 éve családi vállalkozásként indult a Salamon Söröző, először a helyi ÁFÉSZ bérletes üzleteként, aztán 2006-ban megvásároltuk és a saját éttermünkben folytattuk a munkát – elevenítette fel a kezdeteket Németh Zoltánné Marika. – Sok munka és folyamatos fejlődés jellemezte utunkat, számtalan változáson esett át az üzlet úgy, hogy igyekeztünk a hely hangulatát megőrizni kívül és a belső térben egyaránt. Két éve az étterem új belső burkolatot kapott, de a bútorok a régi pub-söröző stílusát idézik. 

A Salamon Söröző a gyógyfürdő közelében található, sok helyi és a városba visszajáró külföldi törzsvendége van, illetve az idegenforgalmi szezonban turisták, nyaralók és átutazók is szép számban térnek be. Aki kedveli a hagyományos magyar konyhát, a házias ízeket, szereti a cigánypecsenyét, a sertésoldalast, a kijevi jércemellet és jól is akar lakni, annak jó választás a városban ez a vendéglő, ahol a kiszolgálás kifogástalan, a pincérek barátságosak s a családias ízek mellett a légkör is szinte családias. 

 

– Főként a hagyományos ételeket kínáljuk, délben választékos menüvel várjuk a vendégeket, mindennap más és más süteményt, kelt tésztát ajánlunk a hozzánk betérőknek – folytatta Németh Zoltánné. – Étlapunkon az elő- és a főételektől a desszertekig mindenki találhat számára megfelelőt. Emellett elvitelre is készítünk vegyes húsostálakat. Az étkek mellett az italválaszték is széles, próbálunk vendégeinknek minél inkább megfelelni. Az étterem 40 vendéget tud fogadni, de késő tavasztól már a kerthelyiség is megnyílik. 

A Salamon mellett 2002-ben nyitották meg férjével a Főnix Éttermet Lentiben, ahol szállás is foglalható, összesen 30 vendéget tudnak fogadni. A családi vállalkozás a két vendéglátóhellyel 20 dolgozót foglalkoztat. 

És mi a titka a jól működő vendéglátóhelynek? 

– Igyekszünk minél többet jelen lenni személyesen, megszólítani a vendégeket, többekkel személyes kapcsolatot ápolunk – tette hozzá. – Visszatérő osztrák vendégeink közös fotókat is készítenek velünk. Persze cserélődik is a vendégkör és maga a vendéglátás is változik, munkaerőt is nehezebb találni. Szerencsére van, aki továbbvigye a vállalkozást, fiaink besegítenek, mindkettő vendéglátást tanult, a kisebbiknek jól kézre is áll ez a terület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában