Két és fél év után

2022.03.31. 11:00

Újra van bolt Németfaluban

Két és fél év után ismét van boltja a mintegy 200 fős településnek. A helyi lakosság ellátását szolgáló kereskedelmi egység megnyitását a Magyar falu program mintegy 33 millió forinttal támogatta.

Gyuricza Ferenc

Vigh László fizet a boltban Egyedné Kovács Editnek

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A bolt szerdától heti hat napon, napi hat órában fogadja vásárlóit. Az első vevők közt volt Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, aki elmondta: a falusi kisboltok újranyitásának és korszerűsítésének támogatása éppen azért jelent meg új elemként az MFP-ben, mert azt a lakók és polgármesterek igényelték. 

 

– Választókerületemben Németfalu az első település, ahol az önkormányzat és egy vállalkozó példaértékű összefogásának eredményeként új bolt nyitására kaptam meghívást – mondta Vigh László. 

 

Ragánné Gyalog Erika polgármester közölte: a boltnak helyet adó épület önkormányzati tulajdon, az üzletet öt évre térítésmentesen adták bérbe a kereskedelemmel 30 éve foglalkozó kustánszegi Lakatos Dezsőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában