A régi tönkrement

2022.03.07. 07:00

Új játszóteret építenek Csörnyeföldén

Múlt héten elkezdődött annak a közterületi játszótérnek a kialakítása, amelynek költségeire tavaly áprilisban a Magyar falu programhoz nyújtott be sikeres pályázatot az önkormányzat. A Fő és Hársfa utca kereszteződésében többek közt hinta, mászóka és drótkötélpálya várja majd a gyerekeket.

Gyuricza Ferenc

Palkó Áron, Subert Gábor és Vincze Balázs telepíti a hintát a csörnyeföldi játszótérre. Fotó: Gyuricza Ferenc

A több mint 4,8 millió forintos fejlesztésről Hóbor-Sztrahia Krisztina polgármester elmondta: Csörnyeföldön a Liget utcai elágazásnál korábban volt egy faszerkezetes hinta, egy körhinta és egy csúszda, de az eszközök közel tíz éve tönkrementek. Azóta nem volt játszótere a településnek, ezért döntöttek a pályázat benyújtásáról. Egy biztonságos, változatos játékokkal felszerelt játszótér ugyanis nagyban elősegíti a gyermekek egészséges testi és lelki fejlődését. 

 

– Csörnyeföld lakossága 403 fő, ebből negyven 14 éven aluli gyermek – mondta a polgármester. – Hétvégente, valamint a szünidőkben ez a létszám növekszik, hiszen gyakran érkeznek gyermekek a falunkban élő nagyszüleikhez. Számukra és a településünkre kirándulás, pihenés céljából ellátogatók gyermekei számára is kikapcsolódási lehetőséget nyújthat egy zárt helyen található játszótér. Miután a környező falvakban sincs játszótér, várhatóan onnan is sok kisgyermekes szülő látogatna el hozzánk. 

 

A polgármester azt is elmondta, a Fő és a Hársfa utca kereszteződésében található, több mint 2200 négyzetméteres önkormányzati ingatlan ideális egy szabadtéri játszótér kialakítására. Az északi oldalát zárt kerítéssel, a keleti oldalát sövény telepítésével, míg az utca felőli oldalakat kerítéspanelek építésével szeretnék esztétikussá és biztonságossá tenni. Az elkerített területen a kisgyermekek biztonsággal játszhatnak majd, az ingatlanon található fák pedig árnyékot adnak az ott tartózkodóknak. Vagyonvédelmi szempontokra is gondoltak, ezért egy közterületet figyelő kamera telepítését tervezik a játszótérhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában