József Attila Városi Versmondó verseny

2022.03.29. 09:00

Szavalóversenyt rendeztek Zalaegerszegen

Az idei József Attila Városi Versmondó verseny március 25-én zajlott le a József Attila Városi Tagkönyvtárban, kilenc iskola 23 tanulója részvételével, két korcsoportban.

ZH

Fotó: József Attila Könyvtár

Egy kötelező József Attila verset és egy szabadon választottat kellett előadni mindenkinek. 

 

A kisebbeknek a Tavasz van, gyönyörű, a nagyobbaknak a Csodaszarvas című verset ajánlották a szervezők. Idén először a városkörnyéki iskolák számára is meghirdették a megmérettetést. A versenyt Velkey Péter, a zalaegerszegi önkormányzat humánigazgatási osztályának vezetője nyitotta meg. A következő eredmények születtek: Az 5–6.osztályosok közt első lett Hidas Benkő (Eötvös József Általános Iskola), 2. Véber Dominik (Zrínyi-gimnázium), 3. Rozmán Dávid (Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola). A 7–8. osztályos korcsoportban első helyen végzett Süle Zsolt (Egervári László Általános Iskola Zalaszentiváni Telephelye), a másodikon Zalavári Lola (Dózsa György Általános Iskola), harmadikon Bakonyi Ádám (Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI). A csapatversenyt a Dózsa György Általános Iskola csapata nyerte meg. A képen balról jobbra: Süle Zsolt, Bakonyi Ádám, Sebők Annamária, Zalavári Lola, Gecse Noel, Simon-Tahin Dominik, Böjti Csenge, Hidas Benkő, Véber Dominik, Rozmán Dávid. Sebők Annamária különdíjas lett a 7–8. osztályos korcsoportban. A győztes Dózsás csapat (4 fő) középen a serleggel, amelyet harmadjára, így véglegesen elnyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában