Rendezvény

2022.03.22. 20:00

Séta és piknik nyitotta meg a kutyás szezont Keszthelyen

Kutyás szezonnyitó sétát és pikniket szerveztek a városban, segítve a békés, harmonikus együttélést a nem kutyás társadalom tagjaival is.

Péter B. Árpád

A menet a Fő tér felé tart, elöl Barabás Éva, Sziládi- Kovács Tibor és Nagy Bálint

Forrás: Belovári András

Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarát.hu alapítója, a keszthelyi kutyás park vezetője azt mondta, hagyományteremtőnek szánják a rendezvényt, amit már tavaly is terveztek – de akkor a koronavírus-járvány közbeszólt. 

 

– Ezzel gyakorlatilag megnyitjuk a kutyás szezont, hisz tavasztól már nagyon sok mindent lehet csinálni a Balaton körül a négylábúakkal együtt is – fogalmazott Sziládi-Kovács Tibor. – Azt szeretnénk, hogy még inkább fejlődjön Magyarországon a kutyás turizmus, s a gazdikat is próbáljuk aktivizálni ezzel a sétával és a Fő téri előadásokkal. 

 

A kutyás strandot 2020-ban, a Covid-járvány elején nyitották meg, s az aktív belföldi turizmusnak köszönhetően már ekkor több mint 10 ezren érkeztek, ’21-ben pedig mintegy 20 ezer látogatót regisztráltak a Balaton-parti élménykertben. Idén újabb fejlesztésekkel szeretnék bővíteni a park kínálatát, és számos rendezvényt is terveznek. 

 

Barabás Éva műsorvezető, a Kutyabarát Balaton nagykövete lapunknak elárulta: kiskora óta kíváncsi arra, hogyan működik együtt kutya és ember, honnan tudják egymásról, mit gondolnak, mit szeretnének.

 

– Ezt kutatom, keresem, és már sok választ kaptam – szögezte le. – Csodaszép intelligenciának tartom a kutyákat, s olyan klassz lenne, ha mindannyian jobban ismernénk őket, mert bizony segítenek nekünk – az önmagunk felé vezető úton is. 

 

Barabás Éva szerint kutyás és nem kutyás emberek komoly kultúraváltás közepén járnak. A békés együttélésük egyik titka pedig az, hogy „összeszedjük azt a szemetet, amit mi hagyunk a kutyáinkkal magunk után”. A műsorvezető szombaton reggel 10 adag kutyakakit gyűjtött össze – mondhatni szokás szerint, példamutatásként. 

 

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere emlékeztetett: a város már 2019-ben rendezett figyelemfelhívó sétát, és szerinte a mostani program is segítette a kutyás és nem kutyás társadalom közeledését. A következő esztendőben megnyitott Kutyás park és piknikkert pedig olyan közösségi térré fejlődött, amely Keszthely egyik turisztikai attrakciójává vált. A politikus is felhívta a figyelmet a kutyás normák betartásának fontosságára, ami feltétele a békés egymás mellett élésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában