Víz, víz, tiszta víz…

2022.03.23. 11:15

Rajzpályázat Nagykanizsán: a fiataloknak fontos a természet megóvása

Víz, víz, tiszta víz… címmel hirdetett rajzpályázatot óvodásoknak és kisiskolásoknak a nagykanizsai Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület, az önkormányzat, a Hevesi Sándor Művelődési Központ és a Dél-zalai Víz és Csatornamű ZRt. Az eredményhirdetést nemrégiben tartották a HSMK-ban.

Benedek Bálint

A környezetvédelmi egyesület elnöke, Benedek Miklós az eseményen kiemelte: a pályázat célja, hogy a fiatalok a víz világnapja alkalmából rajzaikon és festményeiken a víz fontosságára hívják fel a társadalom figyelmét. Örvendetes, hogy nyolc óvoda és 19 általános iskola az első szóra jelentkezett a kiírásra, ez is azt mutatja, hogy a jövő generációjának fontos a természet megóvása.

 

Az óvodások közel 100, míg az iskolások együttesen 210 pályamunkával neveztek. A beérkezett rajzokat Kassainé Szarjas Gertrúd festőművész, pedagógus, Domina Zsóka pedagógus, festőművész és Kósa Veronika reklámgrafikus értékelték.

 

Óvodások: 1. Kálmán Luca (Rozgonyi), Faragó Bence (Kossuth), Szeiler Emese (Hevesi), 2. Jakabfi Kata (Palin), Csepregi Barka (Miklósfa), Németh Lili (Rozgonyi), 3. Pálfi Misa (Kossuth), Szarka Szofi (Palin). Különdíj: Mihovics Márton (Attila), Víg Szamóca (Hevesi). Iskolások, alsósok: 1. Ziegler Márton (Péterfy), Dömötör Sebestyén (Rozgonyi), Gigler Letti (Kőrösi), 2. Tóth-Szollár Lola Panna (Palin-Inkey), Horváth Cintia (Péterfy), Pálfi Borbála (Piarista), 3. Jáger Kíra (Rozgonyi), Fazekas Réka (Palin), Gyertyánági Borostyán (Péterfy). Különdíj: Orsós Vivien (Csapi), Balázs Kata (Letenye), Kiss Marcell, Farkas Gergely (mindketten Szivárvány). Felsősök: 1. Kovács Barnabás (Galambok), Kuzsner Zsófia (Hevesi), Barnaki Kevin (Bolyai), 2. Fehér Margaréta (Hevesi), Horváth Noémi (Piarista), Szarka Léna (Palin), 3. Stix Dorina, Sipos Bogárka (Hevesi), Müller Zselyke (Szepetnek), Málek Csenge (Zalakaros). Különdíj: Kovács Olívia Maja (Zalakomár), Simon Alexandra Zoé (Palin), Orsós Rajmund (Szivárvány).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában