Visszatekintés

2022.03.27. 20:00

Halálos baleset Gellénházán; Zalában járt Orbán Viktor; Waltner távozik a ZTE FC-től – A hét hírei a megyéből

Válogatás a hét zalai vonatkozású híreiből.

zaol.hu

Forrás: ZMRFK

Eltűnt egy 57 éves zalai férfi - ki tud róla?

A férfi 2022. március 1-én lakhegyi otthonából ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról; a rendőrök jelenleg is keresik. Részletek ITT.

Nagy Imre Zsolt
Forrás: police.hu

 

Elmaradnak a nagykanizsai rendezvények? Pillanatnyilag a díszpolgár emlékgyűrűjére sincs pénz

Ha marad az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója által elfogadott költségvetés, az idén nem lesznek városi rendezvények, de még az a szégyen is megeshet, hogy nem lesz pénz kifizetni a városi kitüntetettek díszérméit és a díszpolgár emlékgyűrűjét – mondta Balogh László polgármester a minapi sajtótájékoztatóján. Részletek ITT.

 

Álomból vállalkozás – így hozta létre az Édes Otthon Cukrászműhelyt a zalai cukrász

Sokaknak van elképzelése arról, mivel töltenék szívesen a munkaidejüket. Szinte minden embernek megfordult már a fejében egy saját vállalkozási ötlet. Nem volt ez másképp a zalaegerszegi Horváth-Pesti Bernadettel sem, aki a nehézségek ellenére sem mondott le az álmáról: így jött létre az Édes Otthon Cukrászműhely. Részletek ITT.

Horváth-Pesti Bernadett, az Édes Otthon Cukrászműhely tulajdonosa.
Forrás: Zaol

 

Vállalkozói felajánlásból újult meg a zalaegerszegi kórház intenzív osztályának nővérkonyhája

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Osztály dolgozóinak munkakörülményei javultak két vállalkozó jóvoltából. Az kórházi osztály mellett 2018 óta működő, az Altatás Biztonságáért Alapítvány két kuratóriumi tagja, Péntek Károly és Pigler István mintegy 4 millió forintos ráfordítással újította fel az osztály dolgozói nővérkonyháját. Részletek ITT.

Péntek Károly, dr. Kovács Tamás, az intenzív osztály vezetője és Pigler István az emléklappal
Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

 

Halálos baleset történt Gellénházán

Suzuki Swift típusú személyautó tért le az útról és borult fel péntekre virradóan négy óra tájt Gellénházán az Erdei utcában, a gellénházai sofőr a helyszínen életét vesztette. Részletek ITT.

Forrás: ZMRFK

 

Waltner Róbert távozik a ZTE FC-től

A csatár Koszta Márk távozása után a héten már másodszor jelentett be váratlan hírt a ZTE FC honlapja: Waltner Róbert kezdeményezésére szerződést bontott a klub és a vezetőedző. Részletek ITT.

 

F-18-as vadászgépeket láthat több zalai település felett is

Nemzetközi komplex kiképzés miatt a megszokottnál jelentősebb katonai légijármű-forgalom várható március 28-án és 29-én a 09:00 és 18:00 közötti időszakokban. Részletek ITT.

 

Orbán Viktor is részt vett a Rheinmetall beruházás és a ZalaZone avatásán Zalaegerszegen (videó)

Szombaton délelőtt avatták fel Zalaegerszegen a Rheinmetall hadiipari beruházás épületét és elkészült moduljait, valamint a ZalaZone Járműipari Tesztpályát. Az eseményeken beszédet mondott Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is. Részletek ITT.

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

 

Több száz fős tömeg várta Orbán Viktor miniszterelnököt Nagykanizsán, a Plakátház udvarán (videó)

A kormányfőt sokan köszöntötték kézfogással, s mindannyian biztosították arról, hogy bő egy hét múlva, április 3-án a Fidesz-KDNP pártszövetségét támogatják az országgyűlési választáson. Részletek ITT.

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában