Kimagasló munkájáért

2022.03.19. 10:00

Emberség és hivatástudat - elismerést kapott Hutiray Miklós Gézáné, szakápoló

Várvölgy önkormányzati képviselő-testületének kezdeményezésére, Barcza Balázs polgármester felterjesztése alapján a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Pál Attila a nemzeti ünnep alkalmából gratulációját és köszönetét fejezte ki Hutiray Miklós Gézáné szakápolónak az egészségügy és a közösségi élet területén több évtizeden keresztül, hivatástudattal és emberséggel végzett kimagasló munkájáért.

ZH

Köszönet a kimagasló munkáért. Hutiray Miklós Gézáné és dr. Pál Attila Fotó: Katona Tibor/Zalai hírlap

Erről tájékoztatta lapunkat a Zala Megyei Önkormányzat. A közleményből kiderül: Hutiray Miklós Gézáné 1982 óta látja el Várvölgyön és a környező településeken a szakápolói feladatokat, mintegy 1700 lakost érintően. Feladatai mellett több mint egy évtizeden keresztül a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének titkára volt. Közel 40 éve segíti aktívan és eredményesen a körzeti orvos munkáját, különösen a koronavírus-járvány leküzdése kapcsán: közreműködött a védőoltások beadásában, valamint az annak szükségességéről adott tájékoztatásban. Munkájának eredményeként a lakosság mintegy 80 százaléka felvette a védőoltást. A védekezésben nyújtott áldozatos és kimagasló szakmai munkájának elismeréseként tavaly Várvölgyért címet adományozott számára a képviselő-testület. 

 


A személyes hangvételű beszélgetésen részt vett Barcza Balázs, Várvölgy polgármestere, dr. Pozsiczky Szilvia háziorvos és Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában