Találkozó

2022.02.25. 07:00

Szakmai fórum dél-zalai polgármestereknek

A dél-zalai települések vezetőit várták csütörtökön szakmai találkozóra az önkormányzatokat érintő aktuális információkkal.

Korosa Titanilla

Vida László, a szervező polgári egylet elnöke, dr. Dukai Miklós és Cseresnyés Péter a tegnapi rendezvényen Fotó: Korosa Titanilla

A Letenyei Polgári Egylet programjának vendége dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára és Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő volt. A fórum előtti sajtótájékoztatón Cseresnyés Péter elmondta: az elmúlt időszakban zökkenőmentesen, kiszámíthatóan tudtak működni az önkormányzatok, sőt, az utóbbi évek gazdasági fejlődése lehetővé tette, hogy olyan fejlesztéseket tudjanak véghez vinni, melyekre 20-30 évig nem is gondolhattak.

 

 

Dr. Dukai Miklós arról beszélt, hogy a letenyeihez hasonló szakmai fórumokon beszélgetésre nyílik lehetőség a településvezetőkkel, áttekinthetik közösen az önkormányzatok helyzetét, a pályázati lehetőségeket, és azokat a kérdéseket, melyek a településvezetők részéről felmerülnek.

 

 

-A Belügyminisztérium részéről a 2010-es kormányváltás óta innovatív, az újdonságokra és a problémák megoldására nyitott együttműködésre törekszünk az önkormányzatokkal - fogalmazott dr. Dukai Miklós.

 

 

- Mind a 3200 önkormányzattal jó szakmai kapcsolatban van a kormányzat, próbáljuk az ügyeiket úgy rendezni, hogy az a helyben lakók, a helyben működő cégek érdekeit hosszú távon szolgálja. A pályázataink közül jelenleg is elérhetők az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztéseket célzó, a rendkívüli működési támogatásokra, illetve a szociális tűzifa beszerzésére vonatkozó kiírások.

 

 

Dr. Dukai Miklós kitért arra is, hogy a kormányzat nem tervez átfogó változtatásokat a jelenlegi önkormányzati rendszerben, viszont lesz változás a hulladékgazdálkodás működtetésében. A vendég szólt a víziközmű-szolgáltatást, a háziorvosi rendszert és az orvosi ügyeletet érintő változásokról, a falu- és tanyagondnoki szolgálat bővítéséről, a településfejlesztési és -rendezési tervekről és pályázati lehetőségekről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában