Kézműves foglalkozás

2022.02.23. 08:00

Piros szívek készültek Hévízen

Megkezdődtek az idei kézműves-foglalkozások a református gyermek- istentiszteleteken. Az első idei alkalmon a Házasság hete adta az inspirációt a közös munkához.

Péter B. Árpád

A gyerekek örömmel kézműveskedtek az első idei foglalkozáson Fotó: ZH

A gyermek-istentiszteleten előbb - a Házasság hete apropóján - a szeretetről beszélgettek a fiatalokkal. 

 

A foglalkozás igei részében a Biblia könyveiből a témához illő óés újszövetségi szakaszokról esett szó, a fő ige pedig ez volt: Isten a szeretet, mondta lapunknak Kotora Pál presbiter. 

 

A kézműves-foglalkozáson piros szívecskét készítettek a fiatalok, amelynek a tetejére kristályt idéző matrica került. Ez volt idén az első kézműves- foglalkozás a hévízi református közösségben, és mostantól minden hónapban tervez hasonlót a gyülekezet, tájékoztatta lapunkat Kotora Pál. Gyermek-istentiszteletet persze minden vasárnap tartanak a felnőtt szertartással egy időben, amelyre várják a hitre nyitott fiatalokat. A presbiter hozzátette: természetesen márciusban is lesz kézműves-foglalkozás, áprilisban pedig már a húsvét jegyében alkothatnak a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában