Frissen Zalából

2022.02.16. 14:00

Példaértékűen bonyolítják le a közfoglalkoztatást Tilajon

Példaértékű, ahogy a közfoglalkoztatást megszervezték a 182 lakosú községben. A kiemelkedő teljesítményért a dr. Pintér Sándor belügyminiszter által adományozott elismerő oklevelet adta át kedden Senkó Balázs polgármesternek dr. Sifter Rózsa.

Arany Gábor

Dr. Sifter Rózsa, Senkó Balázs és Manniger Jenő az emléklap átadásán

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A megyei kormánymegbízott emlékeztetett rá, a közfoglalkoztatás rendszere 2011-ben újult meg, és ebbe Tilaj a kezdetektől bekapcsolódott Senkó József polgármester irányításával. Tevékenységük eredményeit 2015-ben belügyminisztériumi oklevéllel, valamint 3 millió forint értékű díjjal ismerték el. Az évek óta működő mezőgazdasági start mintaprogram további eredményeire tekintettel pedig a Start Plus 2021 díjat is kiérdemelték, tízmillió forint támogatást is elnyerve vele. 

 

Dr. Sifter Rózsa hangsúlyozta, a program segít megőrizni, megismertetni a vidéki élet szépségeit, a fiatalokat is bevonva a hasznos tevékenységekbe. Mindezek elismeréseként a kormányhivatal részéről emléklapot nyújtott át, s az önkormányzat és a kormányhivatal együttműködéséről szóló megállapodást is. 

 

Manninger Jenő ország­gyűlési képviselő kiemelte, Tilaj példát mutat arról, miként lehet szemlélet- és életmódváltást elérni. A közfoglalkoztatás hozzájárult az egészséges élelmiszerek előállításához, és ezzel az egészséges életmódhoz, mondta. Senkó Balázs arról beszélt, a közfoglalkoztatásban sokféle tevékenységet látnak el. A közterületek fenntartása mellett a Start mezőgazdasági munkaprogramban közösségi aszalót, feldolgozót és kertészetet létesítettek. Mára odáig jutottak el, hogy évente 30-35 tonna terményt dolgoznak fel, aszalnak, gyümölcslevet készítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában