A Volán rugalmasan állt a problémához

2022.02.01. 07:00

Módosították a helyközi menetrendet Eszteregnyén

A Volánbusz a polgármesteri megkeresés és írásunk megjelenése után a lakossági igényekhez igazítva újra módosította a települést érintő helyközi menetrendet.

Horváth-Balogh Attila

Fotó: Illusztráció

Minderről azért számolunk be, mert jó néha írni arról, hogy igen, van ilyen is, amikor a szolgáltató rugalmasan kezeli a kéréseket.

 

Még a múlt év végén megírtuk: a Volánbusz megszüntetett az eszteregnyeiek számára fontos buszjáratokat, melyek Nagykanizsa felé biztosítottak jó reggeli eljutást az iskolásoknak és a munkahelyükre igyekvőknek. A módosítás után egyetlen buszjárat maradt, amely ráadásul a korábbival ellentétben nem 7 órakor, hanem 7 óra 20 perckor volt a településen. Az iskolások és a dolgozók, akik esetleg a város távolabbi pontjára igyekeztek volna, ezzel nem érték el a helyi járatos csatlakozást, így elkéstek az iskolákból, munkahelyekről. Az ügyben Kele Lajos polgármester megkereste a Volánbusz Zrt.-t, ahol kérését szolgálatkészen fogadták.

 

A szolgáltató válaszlevelében azt írta: figyelembe véve a lakossági észrevételeket is, január 31-től iskolai előadási napokon a Tótszentmártonból Nagykanizsára közlekedő buszt 5 perccel korábban indítja és betéríti Eszteregnyére, a sportpályáig, ahonnan 6 óra 51-kor indul tovább Kanizsára, ahová 7 óra 10 perckor érkezik. Ugyanakkor a Petriventéről Nagykanizsára munkanapokon 6 óra 53-kor induló busz iskolai előadási napokon nem megy el a sportpályáig, csak az iskoláig, ahonnan 7.11-kor indul tovább, s 7.30-ra érkezik a dél-zalai városba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában