Közlekedés

2022.02.22. 07:00

Mégsem válik díjkötelessé az M76-os zalai szakasza

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendeletének változása értelmében mégsem válik díjkötelessé az M76-os autóút Zala megyei szakasza – jelentette be a Magyar Közlönyre hivatkozva a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Elekes Gergő/ Illusztráció

Január elején írtunk arról, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium kiterjeszti azon gyorsforgalmi útszakaszok körét, amelyek 2022-ben a személygépjárművek és motorkerékpárok számára is díjkötelessé válnak. Ezek közé tartozott az M76-os autóút jelenleg még építés alatt álló, Balatonszentgyörgy és Keszthely közötti, mintegy három kilométeres szakasza is. A vonatkozó rendeletet azonban a múlt héten visszavonták, így átadása után térítésmentesen lesz használható az útszakasz.

 

A rendeletmódosítás egy másik szakaszt is érint. Ugyancsak díjmentes lesz az M4-es autóút Abony-észak és Törökszentmiklós-nyugat közötti szakasza, amit a tervek szerint február 22-én, azaz a mai napon helyeznek forgalom alá. Emiatt a korábban megvásárolt Jász-Nagykun-Szolnok megyei matricák ellenőrző szelvény birtokában december 31-ig visszaválthatók - áll a Nemzeti Útdíjfejlesztési Zrt. közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában