Aranyat érő forralt borok

2022.02.15. 07:00

Másodszor tartottak idén forraltbor-főző versenyt Zalalövőn

Idei ­második forraltbor-főző versenyét szervezte meg a hétvégén a Zalalövői Borbarát Kör Egyesület. Ezúttal a ­Patakai- és Csütörtök-hegyi gazdákat szólították meg.

Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A zsűri tagjait – balról Dancs István, Sifter József és Nyári Pál – Tóth Anett kínálja

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A három héttel ezelőtti, Pacsa-­hegyi mustrához képest nemcsak a helyszín, a zsűri összetétele is változott. Nyári Pál és Dancs István mellé ezúttal Sifter József csatlakozott még ítészként. A bírálat szempontjai azonban maradtak a régiek, vagyis illat, íz, zamat és összhatás alapján pontozták a forralt borokat. 


– Hét helyszínen ezúttal 12 forralt bor elkészítésére vállalkoztak a gazdák – mondta Galambos István, a szervező egyesület elnöke. – Az eredmény itt jobban alakult, mint az első bírálaton, a 9 vörösbor mindegyike arany minősítést kapott, a három fehérbor pedig ezüstöt. 


Az arany minősítések egyikét Tóth Anett vehette át. Elmondta: noah-, kormin- és cabernet-alapot használt, amibe először karikára szelt narancsot és citromot, később szegfűszeget és fahéjat tett, végül egy kevés cukrot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában