2022.02.15. 07:00
Másodszor tartottak idén forraltbor-főző versenyt Zalalövőn
Idei második forraltbor-főző versenyét szervezte meg a hétvégén a Zalalövői Borbarát Kör Egyesület. Ezúttal a Patakai- és Csütörtök-hegyi gazdákat szólították meg.
A zsűri tagjait – balról Dancs István, Sifter József és Nyári Pál – Tóth Anett kínálja
Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap
A három héttel ezelőtti, Pacsa-hegyi mustrához képest nemcsak a helyszín, a zsűri összetétele is változott. Nyári Pál és Dancs István mellé ezúttal Sifter József csatlakozott még ítészként. A bírálat szempontjai azonban maradtak a régiek, vagyis illat, íz, zamat és összhatás alapján pontozták a forralt borokat.
– Hét helyszínen ezúttal 12 forralt bor elkészítésére vállalkoztak a gazdák – mondta Galambos István, a szervező egyesület elnöke. – Az eredmény itt jobban alakult, mint az első bírálaton, a 9 vörösbor mindegyike arany minősítést kapott, a három fehérbor pedig ezüstöt.
Az arany minősítések egyikét Tóth Anett vehette át. Elmondta: noah-, kormin- és cabernet-alapot használt, amibe először karikára szelt narancsot és citromot, később szegfűszeget és fahéjat tett, végül egy kevés cukrot.