Közel 100 fő foglalkoztatását tervezik

2022.02.08. 06:50

Lerakták az alapkövet - A Magyar Posta Zrt. épít logisztikai depót Nagykanizsán

Több száz millió forint értékű beruházással épít új logisztikai depót a dél-zalai városban a Magyar Posta. Az üzemcsarnok alapkövét hétfőn, ünnepélyes keretek között rakták le.

Pásztor András

Az időkapszulát Balogh László polgármester, Varga János, a Magyar Posta logisztikai igazgatója és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő helyezte az alapkőbe

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A régi ipari park területén, zöldmezős beruházással építi meg nagykanizsai logisztikai üzemét a Magyar Posta. Az új depó bruttó alapterülete 2800 négyzetméter lesz, mely magában foglalja az üzemcsarnokot, az irodákat és a szociális helyiségeket, emellett további 1200 négyzetméter kiterjedésű lesz a külső burkolt terület.

 

Az ünnepélyes alapkőletételt követően Varga János, a Magyar Posta Zrt. logisztikai üzemeltetési igazgatója elmondta: a postai logisztikai infrastruktúra folyamatos fejlesztését az online vásárlás dinamikus növekedése indokolja. A posta célja, hogy a korszerű munkakörülmények megteremtése mellett minőségi szolgáltatást nyújtson hatékony csomagfeldolgozással, kézbesítéssel.

 

- A kanizsai depó ellátási körzete a város, illetve a körzetében található 130 kistelepülés lesz, így az üzem csaknem 140 ezer embert szolgál majd ki – mondta a logisztikai igazgató.  

Az időkapszulába a logisztikai depó tervrajzai és egy hétfői Zalai Hírlap is kerültForrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Mint az a tegnapi eseményen elhangzott: a már épülő kanizsai logisztikai depót a mai modern csomaglogisztikai elvárásoknak megfelelően, a postai igények alapján építik. Az épület két oldalán hat darab dokkoló és öt darab szintbeli ipari, valamint egy extra kaput helyeznek el, melyek a kézbesítő járművek, illetve a szállító kamionok kezelését, a csomagok rakodását segítik majd. A depóban mintegy száz fő munkavállaló felvételét és foglalkoztatását tervezi a posta. 

 

 

Az alapkőletétel ünnepélyes programján részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, aki úgy fogalmazott, hogy egy város, egy térség azzal tud a legtöbbet tenni az ott élő emberekért, családokért és vállalkozásokért, ha olyan feltételeket teremt, amelyek serkentik a munkára épülő, saját vállalkozás alapítását elősegítő szolgáltatói környezet kialakítását, ugyanakkor megteremtik a feltételeit a meglévő képességek és adottságok kiaknázásának, új beruházások betelepülésének. 

 

 

– A meglévő ipari parkunk ezzel a befektetéssel szinte megtelt, emellett évek alatt az itt megtelepedő cégek olyan növekedést produkáltak, ami újabb és újabb területeket és munkaerőt igényelt, így szükségessé vált a továbblépéshez egy új ipari park kialakítása is, ami további 170 hektár gazdasági területet biztosít a vállalkozások, cégek számára – fogalmazott Cseresnyés Péter. 

 

 

Balogh László polgármester azt mondta: meggyőződése, hogy a posta jelképének számító kürt messzire viszi Nagykanizsa jó hírét a befektetők felé, egyben alátámasztva azt is, hogy a Magyar Posta jól döntött, amikor ezt a helyszínt választotta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában