Frissen Zalából

2022.02.21. 07:00

Évértékelő közgyűlést tartott a Nagykanizsai Honvéd Egyesület

Évértékelő és programalkotó közgyűlést tartott péntek este a Honvéd Casinóban a Nagykanizsai Honvéd Egyesület. A város egyik legjelentősebb civil szervezetének rendezvényét kulturális bemutatók is színesítették.

Gyuricza Ferenc

A Nagykanizsai Honvéd Egyesület idei kitüntetettjei. Elöl balról Wegroszta Zoltánné, Regős Zoltánné, Simon Miklósné. Hátul Bődör László, Geiger László, Tóth László

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az egyesület utóbbi két évét, akárcsak a legtöbb civil szervezetét, alapvetően a Covid-járvány határozta meg – mondta lapunknak Geiger László titkár. Emiatt nemcsak a tavalyi közgyűlést kellett lemondaniuk, de az elmúlt évre betervezett programjaik mintegy harminc százaléka is elmaradt. A 2022-es esztendő viszont jól indult, az első rendezvényüket – ahol képekben felidézték a tavalyi kirándulásaikat – már meg is tartották, s ezúttal a közgyűlés megrendezése sem ütközött akadályba. 


– A Nagykanizsai Honvéd Egyesület egy nyílt civil szervezet, amelyhez bárki csatlakozhat – mondta a titkár. – Jelenleg 131 fős taglétszámmal rendelkezünk, ezzel a városban működő egyesületek közül az egyik legjelentősebb a miénk. Egykori hivatásos katonák, azok hozzátartozói, volt polgári alkalmazottak teszik ki a tagság 40 százalékát. 


Geiger László hozzátette: céljuk, hogy havonta legalább egy programot kínáljanak a tagságnak. Ezek között vannak állandó jellegűek – nőnapi köszöntő, honvédelmi nap, disznótoros rendezvény, nyári kirándulások –, s akadnak alkalmi jellegűek is. 


A már kialakult hagyományoknak megfelelően a közgyűlésen kitüntetések átadására is sor került. A jelen lévő tagságból hatan kaptak elismerő oklevelet és tárgyjutalmat, emellett külön köszöntötték az egyesület második legidősebb tagját, Gömöri Zoltán nyugállományú honvéd alezredest, aki 90. születésnapja alkalmából átvehette a honvédelmi miniszter kézjegyével ellátott emléklapot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában