Frissen Zalából

2022.02.19. 07:00

A nagykanizsai önkormányzat még a múlt évben nyújtott be pályázatot energetikai korszerűsítésére

Még mindig nem sikerült kiírni a közbeszerzési eljárást arra az 1,3 milliárd forintos projektre, melynek keretében több oktatási és nevelési intézmény energetikai modernizációjára nyílna lehetőség – fejezte ki aggodalmát Dénes Sándor, a Fidesz-frakció képviselője, aki egyben a beruházással érintett Batthyány Lajos Gimnázium igazgatója is.

Pásztor András

Dénes Sándor: a Batthyány Lajos Gimnáziumra is ráférne az energetikai modernizáció

Forrás: Szakony Attila

Dénes Sándor emlékeztetett: a nagykanizsai önkormányzat még a múlt évben nyújtott be pályázatot önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére, ám az elnyert közel 1,3 milliárd forintot azóta sem sikerült felhasználni. Számos intézmény érintett, így többek között a Batthyány Lajos Gimnázium, a Központi Rózsa Óvoda és annak több tagóvodája, az Egyesített Bölcsőde és annak tagintézményei, az Egyesített Szociális Intézmény, a Hevesi Sándor Művelődési Központ és a Halis István Városi Könyvtár. 

 

– Információm szerint több probléma, illetve szabálytalanság is történt a projektterv elkészítésére irányuló szerződéssel kapcsolatban – mondta Dénes Sándor, aki szerint nem kizárt, hogy a projekt kezelőjének, a Városfejlesztési Kft.-nek büntetést kell majd fizetnie az elkövetett hibákért, mely ugyancsak a város költségvetését fogja terhelni. – És ez még a kisebb gond, a nagyobb az, hogy az intézményekben már el kellett volna kezdeni a kivitelezést, hogy határidőre elkészüljenek a munkálatokkal. Arról már nem is szólva, hogy a múlt évhez képest is jelentősen emelkedtek az építőipari anyagárak, így még abban sem lehetünk biztosak, hogy a tervezett műszaki tartalommal valósulnak majd meg az energetikai korszerűsítések, vagy esetleg a tervezettnél kevesebb intézménynél tudjuk végrehajtani a modernizációt. Egy biztos, nem haladnak jól a dolgok. 

 

Dénes Sándor hangsúlyozta: ugyan bízik a Városfejlesztő Kft. vezetésében, de ha kútba esik az intézmények energetikai modernizációjára felhasználható 1,3 milliárd forint, akkor mindenképpen le kell majd vonni a konzekvenciákat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában