Frissen Zalából

2022.01.13. 18:20

Megújult a szolgálati lakás Petrikeresztúron

A település idősgondozója használja azt a szolgálati lakást, amelyet a Magyar Falu Program támogatásával újíttatott fel az önkormányzat. A több mint hétmillió forintos beruházás utáni avatót csütörtök délután tartották.

Gyuricza Ferenc

Jordán Lajosné, Borvári Lili és Vigh László a felújított szolgálati lakásban

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Borvári Lili, a település polgármestere elmondta: a közel 50 négyzetméteres szolgálati lakás egy olyan önkormányzati tulajdonú épületben található, aminek egy részét a Posta bérli, de a jelenleg használaton kívüli orvosi rendelő, illetve irodák is találhatóak az ingatlanban.  

 

– Ez a lakás már egyáltalán nem felelt meg a modern kori igényeknek, ezért volt számunkra kiemelten fontos a felújítása – magyarázta a polgármester. – Elsődleges feladat a szigetelés megoldása volt, de számos egyéb munka is megvalósult.

 

Borvári Lili részletezte is ezeket. Lecserélték a külső és beltéri nyílászárókat, új zuhanyzós fürdőszobát alakítottak ki, megszépült a burkolat, s elvégezték a festést. Korszerűsítették a fűtést is, a korábbi kizárólagos fatüzelés mellett megteremtették a gázfűtés lehetőségét is. Ez utóbbit oly’ módon, hogy a későbbiekben akár az épület más helyiségeiben is át tudjanak arra állni. A lakás bútorzata szintén megújult, ennek költségeihez a lakó is hozzájárult.

 

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője a beruházás kapcsán elmondta: a Magyar Falu Program egyik sajátos eleme volt az önkormányzati bérlakások felújításának támogatása, azt ugyanis viszonylag kevés település tudta igénybe venni. A kormányzati cél az volt, hogy azon önkormányzatok számára nyújtson segítséget, ahol a közszolgáltatások ellátásának folyamatos biztosításához lakásra is szükség van. Általában orvosok, pedagógusok laknak ezekben az ingatlanokban, Petrikeresztúron viszont a szociális ellátásban nélkülözhetetlen idősgondozó használja azt.

 

Jordán Lajosné a képviselő kérdésére mindezt azzal egészítette ki: miután a településen nem volt olyan szakvégzettséggel rendelkező személy, aki ezt a feladatot el tudta volna látni, az önkormányzat kérésére, nyugállományba vonulását követően vállalta el. Napi hat órában 11 személyt lát el, emellett a szociális étkeztetés területén is vannak feladatai. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában