Frissen Zalából

2022.01.14. 18:00

Gépeket és eszközöket adtak át Zalaháshágyon

A 2019 októberében indult új önkormányzati ciklus során immár a hatodik átadóünnepséget tartották az északnyugat-zalai községben. Csütörtök délelőtt a Magyar Falu Program támogatásával beszerzett gépeket és eszközöket vehette birtokba a falu.

Gyuricza Ferenc

Mikolás Attila plébános (balról), Mihályi Erzsébet alpolgármester, Takácsné dr. Simán Zsuzsa jegyző, Horváth Gyula és Vigh László az újonnan beszerzett eszközökkel

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Horváth Gyula polgármester elmondta: a kommunális eszközbeszerzés során elsősorban olyan gépekkel bővítették az önkormányzat vagyonát, amelyeket a közösség érdekében használnak, illetve amelyek részben az előző pályázataikhoz kapcsolódnak. Az egytengelyes, billenőplatós pótkocsi, a rönkhasító, az ágaprítékoló, a motorfűrész, valamint a traktor után köthető fűkasza megvásárlása mintegy hárommillió forintba került, ezen összeget teljes egészében a pályázati támogatásból tudták fedezni.

 

A térség országgyűlési képviselője, Vigh László szerint a Magyar Falu Program fő célja olyan települések kialakítása, ahol jó élni és dolgozni. Zalaháshágy példája mutatja, hogy a fiatalok is szívesen választják élőhelyül a falvakat, a községben nincs értékesítésre váró lakóingatlan. A falu szerepe felértékelődött, a kormányzat tovább kívánja a vidéki településeket fejleszteni. A Magyar Falu Program által ez évben minden ötezer lélekszám alatti hazai település legalább egy fejlesztési célra megkapja a támogatást, tíz év alatt pedig minden felújításra szoruló út és járda, illetve közintézmény helyreállításához biztosítják a forrást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában