Romanian Master of Informatics

2022.01.14. 13:00

Ezüstérmet szerzett az informatikai diák-­nagymesterek versenyén a kanizsai Németh Márton Tamás

A fővárosi Fazekas-gimnázium kanizsai diákja, Németh Márton Tamás újabb informatikai versenyen szerepelt sikerrel, ezúttal romániai viadalon szerzett ezüstérmet.

Benedek Bálint

Erdősné dr. Németh Ágnes és Németh Márton Tamás

Forrás: Zalai Hírlap / Archívum

A bukaresti Romanian Master of Informatics (RMI) viadalt a pandémia miatt online formában tartották meg december 15. és 17. között, széles nemzetközi mezőny részvételével. 

– Válogatóra most nem volt lehetőség, ezért a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián (CEOI) 2021-ben szerepelt diá­koknak ajánlottuk fel a lehetőséget a részvételre – mondta el Erdősné dr. Németh Ágnes, a Neumann Társaság nagykanizsai, tehetséggondozásért felelős alelnöke, aki korábban a Batthyány-gimnáziumban Németh Márton Tamás tanára volt. – A magyar csapatból korábbi diákunk ezüstéremmel zárta az informatikai diák-­nagymesterek versenyét. 

Erdősné dr. Németh Ágnes egyébként a viadal online felügyeletében és a feladatok fordításában is részt vállalt, és elmondása szerint újszerű feladatok jelentek meg az algoritmusok és a kódolás világát is érintő anyagban. 

– Az RMI-hez hasonló versenyek állandó nemzetközi párbeszédet és tapasztalatot jelentenek az egyre terebélyesebb diákolimpiai mozgalom diákjainak és felkészítőiknek – folytatta az alelnök. – Sok különféle diákolimpiai versenyt rendeznek, a csúcsot pedig az IOI, a nemzetközi informatikai diákolimpia jelenti. A sikeres részvételhez fontos a tapasztalatszerzés diáknak, tanárnak egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában