Nagy segítség a fűnyíró traktor

2022.01.25. 13:00

Böde a Magyar falu program keretében jutott a 35 lóerős munkagéphez

Négyhektárnyi zöldfelület gondozásáért és rendben tartásáért felel a falu önkormányzata, és a munka elvégzéséhez nagy segítséget jelent a több mint 11 millió forint értékű fűnyíró traktor, amit a Magyar falu program keretében tegnap vehettek át.

Jóna István

Ujj Tibor és Vigh László a fűnyíró traktorral Fotó: Jóna István

– Az elmúlt időszakban egyre nehezebben tudtuk megoldani a zöldfelületek gondozását és a hatalmas vízelvezető árkok kézi kaszálását – kezdte Ujj Tibor polgármester. Hozzátette, hogy a most átadott 35 lóerős traktor, illetve a hozzá tartozó gémes zúzó felgyorsítja és egyben meg is könnyíti a közterületek karbantartását. A fűnyíró karnak háromméteres kinyúlása van, így a rézsű és az árkok kaszálására is alkalmas. Ujj Tibor kiemelte, hogy 2010 óta a falu folyamatosan fejlődik és egyfajta aranykorát éli a település. 

 

 

– Erre a falura már nem lehet ráismerni – erősítette meg a polgármester gondolatait Vigh László országgyűlési képviselő, aki gratulált a gyönyörű faluközponthoz. Kiemelte: a kistelepülési élet felértékelődött az elmúlt időszakban, és a fejlesztéseknek köszönhetően sokkal több fiatal telepszik le a falvakban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában