Új tetőcserepek

2022.01.22. 14:00

Befejeződött a templomtető rekonstrukciója Nagykanizsán

Befejeződött a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony-templom tetőszerkezetének felújítása, ám ezzel nem ért véget az épület állagmegóvása, a templom körüli töredezett járdát is szeretnék felújítani a közeljövőben.

Pásztor András

Fotó: Szakony Attila

Nagy Vendel címzetes apátplébános emlékeztetett: a kiskanizsai templom tetőszerkezete közel 40 éves volt, a régi palák és a héjazat is elhasználódott, így félő volt, hogy egy esetleges beázás kárt tesz a freskókban is.

 

 - Szerencsére a kormányzat odafigyel az egyházi ingatlanok állagmegóvására, így a mi templomunk is 15 millió forintos támogatást kapott a beruházáshoz - mondta Nagy Vendel atya, aki hozzátette: a tetőfelújítás óriási beruházás volt, így a hívek adományait sem lehetett nélkülözni, de szerencsére sokan voltak, akik támogatták a tető megújítását. Az elkészült tetőt tegnap Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is megtekintette. Mint mondta: saját választókörzetében összesen 18 plébánia részesült közel 250 millió forintnyi állami támogatásban, amiből számos egyházi épület tudott megújulni. 

 

- A templomok és más egyházi épületek a keresztény hit védőbástyái, s ezek megerősítése fontos feladat manapság - fogalmazott Cseresnyés Péter képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában