Már a rendőrség is látja

2022.01.20. 07:00

Átadták Zalaszentgrót közbiztonsági kamerarendszerét

Átadták a rendőrségnek csütörtökön a városi kamerarendszer felügyeletét, s a további bővítését is tervezik.

Péter B. Árpád

A sajtótájékoztatón Balogh Gábor tanácsnok, Baracskai József, dr. Andor László és Lágler Róbert, a zalaszentgróti rendőrök vezetője Fotó: Péter B. Árpád

-A térfigyelő rendszer kiépítése 2006-ban kezdődött, tavaly pedig mintegy 10 millió forintból bővítette azt a város, így ma már 16 kamera szolgálja a biztonságot - mondta Baracskai József polgármester, hozzátéve: mostantól a képeket a rendőrőrsön is látják, s ez növeli a Zalaszentgróton élők biztonságát. Leszögezte: a képviselő-testület elkötelezett a rendszer bővítését illetően, így az újabb 12-16 kamerával gyarapodhat. Leszögezte: ezek segítségével az illegális hulladékelhelyezés ellen is hatékonyan felvehetik a harcot.

 

Dr. Andor László keszthelyi rendőrkapitány elmondta, a kamerarendszer fejlesztéséről többször egyeztettek az önkormányzattal, amely figyelembe vette a kapitányság javaslatait. Arról is beszámolt, hogy az elmúlt 12 évet vizsgálva tavaly volt a legalacsonyabb az ismertté vált bűncselekmények száma a városban, s az a cél, hogy ezt "a pozitív állapotot" megőrizzék, illetve tovább javítsák, amiben segítséget jelent a kamerarendszer is.

 

Szerinte a jó közbiztonsági helyzet megteremtése a rendőrségen, az önkormányzaton és egy hatékony polgárőrszervezeten múlik, s Szentgróton mindez adott. Úgy fogalmazott, a városi kamerarendszer rendőrségre való bekötése azt jelenti: élőben figyelhetik a közbiztonság szempontjából kiemelt kockázatú történéseket, így a reagálás "gyorsabb, hatékonyabb és aktívabb" lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában