Frissen Zalából

2021.12.03. 07:00

Véget ért a 870 millió forintos iskolafelújítás Zalaapátiban

Befejeződött a Gábor Áron Általános Iskola több mint 870 millió forintos fejlesztése, melynek részeként új tornacsarnok is épült. A pénz nagy részét a kormány, kisebb hányadát az Európai Unió biztosította.

Péter B. Árpád

A tornacsarnok minden igényt kielégít Fotó: Vincze Tibor

A beruházás bő egy éve alatt természettudományos la­bor, informatikai, nyelvi, zenei és rajzszak-tanterem épült, melyekhez már megérkeztek a szükséges eszközök is.

Emellett könyvtári és orvosi helyiséget is kialakítottak, s megtörtént az informatikai akadálymentesítés is – fogalmaz a Nagykanizsai Tankerületi Központ tájékoztatója. Hozzátéve: megújult az iskolaudvar, amit füvesítettek és térköveztek. Mindezeken túl pedig egy új, minden igényt kielégítő tornacsarnok is épült.

A tornacsarnok minden igényt kielégít Fotó: Vincze Tibor

A tankerületi központ hangsúlyozta: a zalaapáti iskolában tanuló több mint 160 gyermek számára „egészséges, méltányos, esélyegyenlőséget biztosító nevelési-oktatási környezetet” alakítottak ki.

Mindez a nevelőtestület szakmai fejlődéséhez, módszertani megújulásához is hozzájárul majd – hangsúlyozza a közlemény, amely szerint javulásra számítanak az intézmény kapacitásának kihasználtságában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában