Frissen Zalából

2021.12.02. 07:00

Új CT-készüléket kap a Kanizsai Dorottya Kórház

Új computer-tomográfot (CT) kap a Kanizsai Dorottya Kórház.

Horváth-Balogh Attila

20210104, Nagykanizsa, Kanizsai Dorottya Kórház Nagykanizsa. Fotó: Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH

Fenntartói támogatás segítségével cserélik le a Kanizsai Dorottya Kórház közel 12 éve üzemben lévő, már megfakult fényű CT-készülékét – adta hírül az egészségügyi intézmény honlapján dr. Brünner Szilveszter főigazgató-főorvos. A készülék cseréje a napokban megkezdődött, és várhatóan január közepéig tart, a munkálatok keretében teljes körű építészeti felújítást is végeznek a CT-laborban. Az átmeneti időszakban sem áll le a betegellátás, a vizsgálatokat egy mobil készülék segítségével végzik el, mely lehet, hogy nem olyan komfortos, mint a „hagyományos” készülék, viszont munkájának szakmai tartalma kifogástalan. A kórházvezetés az érintett időszakban esetlegesen tapasztalható kellemetlenségek miatt a betegek türelmét kéri és köszöni.

A kórház 2009-ben vette a most lecserélendő CT-berendezést, mely annak idején modern eszköznek számított. Mára azonban elhasználódott, és gyakran meghibásodott. A közel 200 millió forintos új eszköz 128 szeletes felvételt képes készíteni, mely jelentősen segíti a szakorvosok munkáját. Az új CT-berendezéssel egyértelműen javul a betegellátás színvonala, és a remények szerint minimálisra csökken a várólista.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában