Ünnepi csomagok a várostól

2021.12.15. 16:52

Több száz rászoruló család kap ajándékot Keszthelyen

Megkezdődött a karácsonyi csomagok kiosztása a városban. A következő másfél hétben több százan kapnak ajándékot az önkormányzat, illetve a civilek jóvoltából.

Péter B. Árpád

Az ünnepi csomagokat Vozár Péterné adta át a Külső-Zsidi úti közösségi házban

Forrás: Halász Gábor

A korábbi években 100-100 rászorulót vendégelt és ajándékozott meg alkalmanként a helyhatóság a Csány-Szendrey ÁMK-ban, ám tavaly és idén változtattak ezen a gyakorlaton a pandémia miatt – bocsátotta előre Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere. 

 

 

– Az erre elkülönített pénzből alapvető élelmiszerekből álló csomagokat állítottunk össze, amelyekkel 250 keszthelyi családnak tudunk segítséget nyújtani – folytatta a politikus. – Az ünnepi pakkok 6-6 ezer forint értékben például olajat, rizst, száraztésztát, további alapvető élelmiszereket és édességet tartalmaznak. 

Forrás: Halász Gábor

 

Az első állomás a Külső-Zsidi úti közösségi házban volt, ahol a környéken élő, szegényebb sorsú családok vehették át az önkormányzati csomagokat, a következő napokban pedig a város más részein élőkhöz juttatják el azokat. A névsort a szociális intézményekben dolgozók javaslatai alapján állították össze, jelezte az alpolgármester. 

Az ünnepi csomagokat Vozár Péterné adta át a Külső-Zsidi úti közösségi házban
Forrás: Halász Gábor

 

– A Külső-Zsidi úton sokan hálás szívvel megköszönték a segítséget, mert, mint mondták: „még sosem gondolt rájuk senki” – folytatta Vozár Péterné. – Ráadásul a csomagosztás remek alkalom a találkozásra, a beszélgetésre is, és ezáltal figyelemmel tudunk rájuk lenni. 

 

Forrás: Halász Gábor

A karácsonyi ajándékot többségében idős, egyedülálló emberek, illetve nagycsaládosok kapják. Az alpolgármester hozzátette: az önkormányzati segítség mellett a város vállalkozói, civil szervezetei, önkéntesei is gyűjtenek és adakoznak, így a következő másfél hétben még több családhoz jutnak el a szeretet csomagjai. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában