Frissen Zalából

2021.12.01. 18:04

Szeretetfa: Január 6-áig tart a hagyományos akció a Halis-könyvtárban

A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ „Segíts, hogy segíthessünk” Alapítványa nyolcadik alkalommal hirdette meg „Szeretetfa” elnevezésű jótékonysági akcióját a Halis-könyvtárban.

Benedek Bálint

20211201, Nagykanizsa, A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ "Segíts, hogy segíthessünk" Alapítványa hetedik alkalommal szervezte meg Szeretetfa elnevezésű jótékonysági rendezvényét a nagykanizsai Halis-könyvtárban, ahol a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója, Dr. Kaszás Dr. Kocijančič Gizella és Czupi Gyula a könyvtár igazgatója tartották a megnyitót. Fotó : Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH_

A korábbi években mindig gyermekek adtak karácsonyi műsort, ám a járvány miatt ezúttal csak szűk körben tartották az ünnepséget. Azonban az ének nem maradt el, a könyvtár egyik kollégája, Krasznai Bertalan egy szál gitárral a Csendes éj című karácsonyi dalt adta elő.

A rendezvényt elindító szervezet igazgatója, dr. Kaszás dr. Kocijančič Gizella röviden beszélt az advent jelentőségéről és a karácsony meghittségéről. Ezt követően a „Szeretetfa” kezdeményezés jelentőségéről szólva elmondta: a kollégái keze munkáját dicséri a sok megsütött és nagy gonddal díszített mézeskalács. A támogatói felajánlásból érkezett nordmann fenyőfa előtt elhelyezett ládikából bárki kivehet egy díszt, és az ugyanott található üvegbe a lehetőségeihez mérten adakozhat. Majd ezt követően hazaviheti a jelképes ajándékot, hogy saját otthonát díszítse és emlékeztesse a karácsony valódi értékére.

 

- Az ünneplés alkalmat ad arra, hogy egy kicsit felülemelkedjünk a hétköznapok világán, elmélyedjünk és odafigyeljünk egymásra – folytatta az igazgatónő. – És ez fényt vigyen mindannyiunk életébe, ezért gondoltunk a nélkülözőkre a „Szeretetfa” állításával. A mézeskalácsokért felajánlott adományból származó bevétel az alapítványt hivatott gazdagítani, mely a hátrányos helyzetű gyermekek és családok támogatására kerül. Egy-egy évben általában közel 60 ezer forint gyűlt össze kizárólag ebből a felajánlásból, melyekből a közösségi programokat finanszírozta a szervezet, s minden valószínűség szerint ezen a jó gyakorlaton most sem változtatnak.

Czupi Gyula a könyvtár igazgatója szerint a „Szeretetfa” akció a legszebb gyűjtési forma, s ilyenkor az intézmény falai közé is beköltözik az ünnep. Ezért mindenkit arra biztat, hogy január 6-ig látogasson el a bibliotékába és támogassa a nehéz sorsú családokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában