Frissen Zalából

2021.12.04. 07:00

Manninger Jenő szerint az adók sosem látott mértékű csökkentése jön

A magyar gazdaságtörténelem legnagyobb adócsökkentését hajtja végre a kormány, mondta pénteken Manninger Jenő országgyűlési képviselő annak kapcsán, hogy a parlamentben megkezdődött a legújabb, 750 milliárd forintos csomag vitája.

Péter B. Árpád

Összességében 1500 milliárdos mérséklésről beszélhetünk, tette hozzá, majd sorolta az elemeket, így a kétmillió, gyermeket nevelő szülő adóvisszatérítését, illetve a 25 év alattiak szja-mentességét. A 750 milliárdos vállalkozói adócsökkentés részeként a munkáltatói adóteher 4 százalékkal mérséklődhet, csökkenhet a kisvállalati adó s ebben a körben az iparűzési adó is.

Manninger Jenő és Nagy Bálint a sajtótájékoztatón Fotó: PBÁ

A vállalkozói adócsökkentésre azért van szükség – folytatta Manninger Jenő -, hogy a minimálbér 200 ezer forintra emelkedjen, a vállalkozások pedig ki tudják gazdálkodni ennek költségét. Mindezeket kiegészíti a nyugdíjemelés és a 13. havi nyugdíj visszavezetése – szögezte le Nagy Bálint, a Fidesz választókerületi elnöke, aki hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a családokat, az időseket és a fiatalokat a kormány ilyen jelentős mértékben támogatja. A gazdasági intézkedések közül kiemelte a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, a jövő év elején érkező 13. havi nyugdíjat, valamint a 200 ezer forintos minimálbért és a 260 ezer forintra növekvő bérminimumot. Nagy Bálint leszögezte, a 25 év alattiak szja-mentessége, illetve a családi adókedvezmények és -visszatérítések is jelentős segítséget nyújtanak. Hozzátette: minderre azért van lehetőség, mert a pandémiás helyzetben is figyelemre méltó eredményeket ér el az ország.

Ezek is érdekelhetik