Felújítás

2021.12.29. 07:00

Különleges karácsonyi ajándékot kaptak a zalalövői Rákóczi utca lakói

Különleges karácsonyi ajándékot kaptak a kisváros Rákóczi utcájának lakói: már az ünnepek előtt kezdetét vette a rendkívül rossz állapotú burkolat felújítása. A munkálatokat december 31-ig kell befejeznie a kivitelezőnek.

Gyuricza Ferenc

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője is megtekintette a munkálatokat, jobbról Gyarmati Antal

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A beruházás kapcsán a Gyarmati Antal polgármester úgy fogalmazott: azt évek óta tervezte az önkormányzat, ám forráshiány miatt eddig nem tudták megvalósítani. Idén viszont 18,6 millió forintot kaptak a Magyar falu programban, a felújítás során így közel 1200 négyzetméteren tudják elvégezni az út újraaszfaltozását, emellett a szennyvízakna- fedőlapok szintbe emelését, valamint új padka kialakítását is elvégzik. 

 

- A helyi közlekedési infrastruktúra állagmegóvására és fejlesztésére a rendszerváltás óta nem sikerült megfelelő forrást biztosítanunk - mondta a polgármester.

 

- A Rákóczi utca aszfaltburkolata a szélsőséges időjárási körülmények, továbbá a használat következtében erősen megkopott, töredezett, aprózódott - folytatta a polgármester. - Az út jelenleg 3,5 méter széles aszfaltmakadám- burkolatú, kétoldalt rendezett zöldfelületekkel. Az elmúlt években kisebb javítások ugyan történtek a burkolati felületen, ám ez alapvetően csak kátyúzást jelentett. A használat során a burkolat egyenetlenné vált, számos helyen kátyúkkal tűzdelve. A padka évek során történt felmagasodása, felületi egyenetlensége miatt a csapadékvíz az útról nem jutott el a kétoldali árkokba, így különösen terhelte az útszéli szakaszokat, azok kimosódását, folyamatos állagromlását eredményezve. A létesítmény felújításának célja egyrészt a teljes elhasználódást megelőzendő, a korábbi aszfaltozás helyreállítása, az út műszaki állapotának javítása, másrészt funkciójához méltó műszaki és keresztmetszeti állapot megteremtése volt. Az érintett útszakasz a jelenlegi nyomvonalán, annak teljes geometriai adottságait megtartva kerül felújításra. 

 

Gyarmati Antal kérdésünkre azt is elmondta, hogy a beruházás mintegy 340 méter hosszúságban történik, a burkolat szélessége továbbra is 3,5 méter marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában