JOGpont

2021.12.04. 15:00

Jogsegély egyelőre januárig

A Munkástanácsok Országos Szövetsége 2010 óta működteti idehaza uniós társfinanszírozással a JOGpontokat. Nyugat-dunántúli irodáikat tegnap sajtótájékoztatón népszerűsítették.

Mozsár Eszter

Ezen elhangzott: az utóbbi hónapokban legtöbbször a pandémia miatti korlátozások, előírások, kötelező oltások miatt keresték fel őket. Idrányi Flóra, a Munkástanácsok kommunikációs vezetője elmondta: országosan több százezer megkeresést kaptak. A munkáltatók által elvárt oltások elutasítása mellett a munkavállalók leginkább a felmondással és a munkaviszonnyal kapcsolatos kérdéseket fogalmaztak meg. A szolgáltatás célja, hogy a felek peren kívül megegyezzenek. Több mint öt éve működik Zalaegerszegen a Rákóczi u. 42. szám alatt található jogsegélyiroda. Dr. Bicsák Zsófia és dr. Györe Marianna ügyvédek hetente három alkalommal várják az ügyfeleket, akiknek ingyenes jogi tanácsot adnak. A jelenlegi, az EU által támogatott projekt egyelőre január 15-ig működik, ám a tervek szerint tavasztól folytatják a tevékenységet. JOGpont egyébként a megye összes városában található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában