Prémium családoknak

2021.12.17. 07:00

Gyermekenként 20 ezer forintot fizetnek Zalaapátiban

Gyermekprémiumot ad az önkormányzat helyi családoknak. A támogatás történetében idén kerül a fa alá a legmagasabb összeg: 20 ezer forint jár fiatalonként.

Péter B. Árpád

Forrás: pixabay.com

Az önkormányzatok minden évben kapnak forrást a központi költségvetésből szociális kiadásokra. Vincze Tibor polgármester azt mondja: ebből a keretből idén is maradt több mint nyolcmillió forint, amit szétosztanak az év végén. 

 

- Az összeg legnagyobb részét, mintegy négymillió forintot gyermekprémiumra fordítjuk - fogalmaz Vincze Tibor. - Minden Zalaapátiban élő ifjú után a szülők ezúttal 20 ezer forintot kapnak. Ezt idén 110 család 196 gyermeke után fizetjük a napokban. Picivel több a fiatalkorú településünkön, de ennyien igényelték a juttatást, mivel a törvény szerint ez a kifizetés feltétele. A polgármester leszögezi: nincs elvárás arra nézve, hogy mire fordítsák a pénzt a családok, de reméli, a gyermekekre költik. Vagy a legszükségesebbekre, például, ha a szükség úgy hozza, akár rezsire. 

 

- Mi nem vagyunk a csomagosztás hívei - teszi hozzá a település vezetője -, inkább a polgárokra bízzuk, hogy mire költik ezt az pénzt. Az idei 20 ezer forint a legmagasabb a támogatás történetében: 2018-ban 14 ezer, '19-ben 8 ezer, tavaly pedig 10 ezer forintot fizettek. 

 

- Ha a jövőnket szeretnénk biztosítani, akkor a fiatalokra kiemelt figyelmet kell fordítani - fogalmaz Vincze Tibor. - Ennek szellemében dolgozunk az élet minden területén, és abban bízunk, a mai gyerekek többsége itthon marad, itt alapít családot, s ezzel biztosítja a település jövőjét is. A megbecsülésüket pedig nem lehet elég korán kezdeni.

 

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában