Frissen Zalából

2021.12.04. 19:00

Átvették nyereményeiket az ifjú zalai alkotók

Személyesen keresték fel a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a napokban azokat az óvodásokat és iskolásokat, akik az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2021-es alkotói pályázatára pályaműveket nyújtottak be az igazgatósághoz. A nyertes megyei alkotásokat a ZMKI az országos versenyre is felterjesztette.

Katvéd

Forrás: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az OTB immáron nagy múltra visszatekintő felhívásának célja az volt, hogy az óvodások és az iskolások a kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzvédelem fontosságát, a tűzoltók izgalmas és egyben kihívásokkal teli világát. A pályázaton az alkotások központi témája a tűzmegelőzés volt. Ezt a tűzoltó hivatás megjelenítésével, a tűzesetek, káresemények megelőzésének fontosságát kiemelő alkotással, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem jelentőségét hangsúlyozó művel lehetett bemutatni. A gyerekek négy korcsoportra bontva küldhettek alkotásokat: az ovisok mellett a 6-10 éves (1. korcsoport), a 11-14 éves (2. korcsoport), valamint a 15-18 évesek (3. korcsoport).

Fotó: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra ezúttal – az október 15-i határidőig – összesen 144 pályamű érkezett, a legtöbbet a 6-10 évesek korcsoportúak küldték. Általánosságban elmondható, hogy nagyon kreatív alkotásokat készítettek a pályázók. Az ítészeknek éppen ezért nem volt egyszerű dolguk, de miután megszülettek az eredmények, Bajsz András tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő és Farkas Eszter tűzoltó főhadnagy személyesen keresték fel a díjazottakat szerdán és csütörtökön – írja honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fotó: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/alkotoi-palyazat-ok-lettek-a-dobogosok-zalaban-5819648/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában