Frissen Zalából

2021.12.19. 13:00

A Zalaispa Zrt. rajzpályázatának győzteseit köszöntötték

A hulladékgazdálkodással foglalkozó Zalaispa Zrt. idén is meghirdette a szelektív hulladékgyűjtést, környezettudatos gondolkodást népszerűsítő rajzversenyét. Az óvodás és alsó tagozatos diákoknak kiírt rajzpályázat győzteseit a cég irodájában köszöntötték.

Jóna István

Tóth József Zsolt, Bali József és Bábella Benedek a díjátadón

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Néhány évvel ezelőtt próbálkoztak először hasonló pályázat meghirdetésével a Zalaispa Zrt.-nél, ami sikeres volt, így nem volt kérdés, hogy idén is hasonlóval jelentkeznek. 


– A szelektív hulladékgyűjtés minél szélesebb körben való népszerűsítése fontos küldetésünk – mondta köszöntőjében Bali József vezérigazgató. – A családokat célozzuk meg, benne pedig a gyerekeket, akiknek felnőttként már egyértelmű lesz, hogy szelektíven gyűjtsék a hulladékot. 
Elhangzott, hogy az idei felhívásra a szolgáltatási területükön túlról is vártak pályázókat. A rövid határidő ellenére 100 alkotás érkezett, és korosztályonként a legjobb három pályázót díjazták. 


– Átnézve az összes rajzot azt tapasztaltam, hogy a gyerekek igyekeztek rajzaikban szerepeltetni, amit a mindennapi életben tapasztalnak, de egyben tovább is mentek, és a környezetvédelem is megjelent az alkotásokon – értékelt röviden Bali József. 


A díjátadóra a két korosztály győztesét hívták meg. Az óvodásoknál az Alsópáhokról érkezett 5 éves Bábella Benedek lett az első, míg a kisiskolásoknál a Zalalövői Általános Iskola másodikos tanulója, a 8 éves Tóth József Zsolt nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában