Frissen Zalából

2021.12.06. 10:46

A WestSDE TSE lett a ZegaSztár

A WestSIDE TSE hétfős csapata nyerte a VIII. ZegaSztár fődíját a közönség szavazata alapján. Farkas Ferenc szobrászművész alkotását Gecse Péter alpolgármester, az oklevelet pedig Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos nyújtotta át. A 2021-es év ZegaSztárja 300 ezer forintot vihetett haza, amit a Windoor cégcsoport ajánlott fel.

Mozsár Eszter

Fotó: Jóna István

A Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Zalaegerszegi Televízió összművészeti tehetségkutatójának idei döntőjében 25 produkciót láthatott a közönség a Hevesi Sándor Színházban vasárnap este, amit élőben közvetített a helyi tévé. Hat kategóriában 101 versenyző lépett színpadra, ők a november 13-i és 14-i, Keresztury VMK-ban rendezett elődöntő után jutottak tovább.

A gálán Rátóti Zoltán Jászai-díjas színművész-rendező, érdemes és kiváló művész, Stefán Gábor koreográfus, balettművész, a teátrum egykori igazgatója, valamint Tóth László zongoraművész, a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem vezetője értékelte a produkciókat.

Újdonság, hogy idén nem csupán egy abszolút győztest hirdettek, hanem kategóriánként is értékelték a legjobbakat. A kategóriagyőzteseket a szakmai zsűri választotta ki, a támogatók jóvoltából ők 100 ezer forintot kaptak.

A vers-és prózamondásban Dolacsek László, modern- és társastáncban Hári Anna, néptáncban a Zalai Táncegyüttes Gimis kamara együttese, komolyzenében Takács Lőrinc, népzenében a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola népi zenekara lett az első. A zsűri döntése alapján a könnyűzene kategóriában kettő első helyezettet hirdettek, így Horváth Szidónia és Sárközi Roland voltak a legjobbak.

Rátóti Zoltán úgy fogalmazott, hogy a ZegaSztár a tehetség felmutatását jelenti, s a díj nélkül távozók sem vesztesek. A verseny amolyan ugródeszka a további szakmai sikerekhez. A színművész ugyanakkor megköszönte a felkészítők munkáját.

Stefán Gábor a táncos kategóriák fellépőit dicsérte, mint mondta rendkívül látványos és színvonalas produkciókat láthattak, melyek sokszor komoly gondolatokat közöltek.

Tóth László szerint a népzene az évszázadok, évezredek alatt kivételes értékké váltak,  a komolyzene képviselői pedig nehéz, ám szép területet választottak.

A gálán mára sikeres, egykori versenyzők is felléptek. Amíg a zsűri tanakodott, addig Vissy Barnabás, Mihály Luca, Horváth Márk és Gubinecz Ákos szórakoztatta a közönséget.

A mintegy hatezer beérkező sms-szavazatból közel ezret kapott a WestSIDE produkciója, így ők lettek a 2021-es ZegaSztárok a közönség döntése alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában