Frissen Zalából

2021.12.02. 11:30

A Lovassy utca 500 méteres részét teszik rendbe Keszthelyen

Mintegy 500 méter hosszan felújítják a város Lovassy Sándor utcáját, a Malom utcától az Ady Endre és az Apát utca kereszteződéséig.

Péter B. Árpád

Fotó: Andras Belovari

A munkák hétfőn kezdődtek az aszfalt marásával, később helyreállítják és szükség esetén pótolják az útszegélyeket is. Nagy Bálint polgármester elmondta: ezt követően a kivitelezők szintbe helyezik az aknafedlapokat, majd teljes szélességben új aszfaltburkolat kerül az utcára, ahol a padkákat is rendbe teszik.

A Lovassy utcában az aszfalt marásával indult a munka Fotó: ZH

– Fontos célként tűzte ki két évvel ezelőtt az önkormányzatunk, hogy a városban szisztematikusan megújítja az utakat, járdákat, közterületeket – szögezte le Nagy Bálint. – A koronavírus-világjárvány, illetve az annak hatására kialakult gazdasági nehézségek az önkormányzatokat is érintették, ám – ha nem is az eredeti ütemezésben, de – folytatjuk a megkezdett munkát, és nem csak a frekventál utakon.

A Lovassy utca ezen szakaszának megújulása 61,5 millió forintba kerül, amelynek 65 százaléka belügyminisztériumi támogatásként érkezett, a fennmaradó része pedig önerő. A polgármester jelezte: időjárásfüggő ugyan, de a tervek szerint e hónap közepére elkészülnek a kivitelezők a rekonstrukcióval.

Nagy Bálint leszögezte azt is, hogy az útfelújítási program szándékaik szerint jövőre folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában