Frissen Zalából

2021.11.09. 13:00

Újbort is kóstolhattak a túrázók Magyarszerdahelyen

Szombaton tartotta meg szokásos Szent Márton-napi rendezvényét a Dél-zalai Kék Virág Túracsapat.

Horváth-Balogh Attila

A túrázók az idei első újborral koccintottak indulás előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A túracsapat számos programja közül ez a legnépszerűbb.

A túrázók az idei első újborral koccintottak indulás előtt
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Több olyan rendezvényünk van, melyekben természetesen a közös elem a gyalogtúrázás, de emellett igyekszünk közben népszerűsíteni az adott térség gasztronómiai értékeit is – bocsátotta előre a Dél-zalai Kék Virág Túracsapat vezetője, Lőrincz Sándor. – Volt már sajtkóstolással, bor- és pálinkakóstolással egybekötött programunk is, de elmondhatjuk, hogy a Márton-napi újborünnep a legnépszerűbb rendezvényünk. A mostanira több mint hatvanan jöttek el, s ahogy az lenni szokott, itt, a magyarszerdahelyi elágazóval szemben, a Régi Csárda mögött találkozunk és indulás előtt koccintunk az idei első újborral, ami a legkorábbi érésű csabagyöngye szőlőből készül. Ezt követően felmegyünk a szőlőhegyre, ahol három pincénél borokat kóstolunk, s ha végeztünk, akkor lejövünk a faluba, a művelődési házba, ahol terített asztalnál tipikus Márton-napi ebédet költünk el: párolt kacsacomb, aszalt szilvás párolt káposzta, tört krumpli, friss pogácsa a menü, és természetesen itt is kerülnek jóféle borok a poharakba.

Lőrincz Sándor hozzátette: terveik szerint az év végéig lesznek még túráik, hiszen egyrészt e programok a szabad levegőn zajlanak, másrészt mindenki felvette az oltásokat. E hétvégén a Várdomb-régiót keresik fel Bocska térségében, majd az évet a decemberi Mikulás-túra zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában